20/12/2011 | Yazar: Kaos GL

Vatan Gazetesi’nden Çağdaş Ulus, AFP’den Mustafa Özer, Demokratik Modernite Dergisi’nden Nahide Ermiş, BirGün muhabiri Zeynep Kuray gözaltındaki isimlerden.

İstanbul’da yeni bir "Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) operasyonu" başladı. Sabah 6’ya doğru başlayan operasyonun basın merkezlerinde yoğunlaştığı belirtiliyor.
 
Operasyonda 25 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar Adli Tıp Kurumu’ndaki sağlık kontrollerinin ardından Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
 
Dicle Haber Ajansı (DİHA) ve Özgür Gündem basılan haber merkezlerinden.
 
Saat 9:50 itibariyle bianet’in ulaştığı DİHA muhabiri Berxwedan Yaruk, telefonla bilgi verdikten hemen sonra polis tarafından alındı.
 
Yaruk, DİHA ve Özgür Gündem’in polis tarafından basıldığını ayrıca çalışanların evlerinin de sabahın erken saatlerinden itibaren aranmaya başladığını belirtti.
 
"Baskınlar devam ediyor. Benim kaldığım ev de basıldı. 20 dakika önce evden çıktım. Evden, Özgür Halk ve Demokratik Modernite dergisinin yayın kurulu üyesi Nahide Ermiş gözaltına alındı" dedi.
 
"Polislerin gösterdiği listede ANF (Fırat Haber Ajansı), Özgür Gündem ve  Özgür Halk ve Demokratik Modernite dergisinden isimler vardı. Ömer Çelik, Çiğdem Aslan, Cihan Albay bu isimlerin arasındaydı."
 
Alınan bilgilere göre, Van’da da DİHA’nın büro olarak kullandığı çadıra baskın yapıldı ve tüm hardisklere el kondu. DİHA muhabiri Evrim Kepenek gözaltına alındı.
 
Ayrıca DİHA İstanbul Haber Müdürü Fatma Koçak ve Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü Arzu Demir de gözaltına alınan isimler arasında.
 
ANF ve BirGün muhabiri Zeynep Kuray’ın da evi basıldı ve Kuray gözaltına alındı.
 
Agence France-Presse (AFP) foto muhabiri Mustafa Özer gözaltında. Bu bilgiyi AFP teyid etmiyor ancak yakınlarının aldığı polisten aldığı bilgiye göre Özer gözaltında.
 
DİHA’nın Van, Diyarbakır, Ankara, Adana ve İzmir’deki büroları da basıldı.
 
Saat: 11.05
Vatan Gazetesi’nden Çağdaş Ulus da gözaltına alındı.
 
12.30’da Özgür Gündem’in Taksim’deki merkez binası önünde basın açıklaması yapıldı.
 
Saat 13. 30
DİHA muhabiri Berxwedan Yaruk bırakıldı. Kendisine "şüphe ve önlem" için alındığının söylendiğini, içeride gördüğü Çağdaş Kaplan, Ramazan Peköz ve Nahide Ermiş’in morallerinin iyi olduğu bilgisini verdi.
 
14:49 itibarıyala gözaltına alınanların isimleri şöyle:
DİHA ve Özgür Gündem çalışanları; DİHA yazı işleri müdürü Fatma Koçak, DİHA imtiyaz sahibi Zuhal Tekiner, DİHA Diyarbakır muhabiri Mazlum Özdemir, DİHA Van muhabiriEvrim Kepenek, DİHA İstanbul muhabirlerinden Ömer Çelik, Çağdaş Kaplan, Semiha Alakuş, DİHA Urfa muhabiri Sadık Topaloğlu, DİHA Ankara muhabiri Kenan Kırıkkaya, İsmail Yıldız, Sevinç Tunceli, Güneş Ünsal, Nuri Fırat, Ziya Çiçek, Çiğdem Aslan, Ramazan Teköz, Semiha Alankuş, Ertuş Bozkurt, Diler Demirel, Hüseyin Deniz, ETHA editörü Arzu Demir, Birgün gazetesi muhabiri Zeynep Kuray, AFP foto muhabiri Mustafa Özer, Vatan gazetesi muhabiri Çağdaş Ulus, Demokratik Modernite dergisi yayın kurulu üyesi Nahide Ermiş, Cihan Albay, Etik Ajans müdürü Davut Uçar.

Etiketler: medya
İstihdam