11/01/2016 | Yazar: Kaos GL

Basın emekçileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Ankara ve İstanbul’da sokağa çıktı, ‘Gazetecilik suç değildir! Susmayacağız!’ dedi.

Gazeteciler: Gerçeğin peşindeyiz, teslim olmayacağız! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Basın emekçileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Ankara ve İstanbul’da sokağa çıktı, “Gazetecilik suç değildir! Susmayacağız!” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazeteciler baskılara, işten atmalara, şiddete, tutuklama ve cezalara hayır demek için, “Artık yeter, gerçekten ‘haber’ yapmak, üretmek, çalışmak istiyoruz” demek için Ankara ve İstanbul’da sokağa çıktı.

İstanbul’da TGS ve DİSK Basın-İş’in ortak düzenlediği yürüyüş Tünel’den başladı. “İşten atmalar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz”, “Özgür basın susturulamaz”, “Halkın haber hakkı engellenemez”, “Susma haykır, özgür basın haktır”, “Zindanlar boşalsın, gazetecilere özgürlük”, “AKP elini medyadan çek” sloganlarıyla Galatasaray Lisesi önüne kadar süren yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı. Can Dündar ve Erdem Gül’ün meslektaşlarına yazdıkları mektubu ise Dilek Dündar okudu.

Ankara’da ise G-9 Gazeteci Örgütleri Platformu Kızılay Yüksel Caddesi’nde buluştu. “Gazetecilik suç değildir! Susmayacağız!” pankartı açan gazeteciler yaptıkları basın açıklamasında Can Dündar ve Erdem Gül başta olmak üzere tutuklu meslektaşlarına özgürlük taleplerini yinelediler.

“Haber değil silah suçtur”, “Kutlamıyoruz, çünkü sendikasızlaştırılıyoruz”, “Kutlamıyoruz, çünkü tutukluyuz”, “Tutuklu gazeteciler onurumuzdur”, “Yaşasın halkın haber alma hakkı”, “10 Ocak Çalışamayan Gazeteciler Günü” yazılı dövizler taşıdı.


Etiketler: medya
İstihdam