18/08/2015 | Yazar: Kaos GL

Gazeteciler savaş sansürüne, basına şiddete ve polis-asker şiddetine karşı forum yaptı. Basın emekçileri savaşa ve sansüre karşı haberci ağı oluşturacak.

Gazeteciler savaş sansürüne karşı forum yaptı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazeteciler savaş sansürüne, basına şiddete ve polis-asker şiddetine karşı forum yaptı. Basın emekçileri savaşa ve sansüre karşı haberci ağı oluşturacak.

Basına yönelik savaş sansürüne karşı gazeteciler forum düzenledi. Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen forumda bir araya gelen basın emekçileri savaş karşıtı mücadele ve sansüre karşı dayanışma yollarını konuştu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Uğur Güç ve DİSK Basın-İş Genel Sekreteri Özge Yurttaş’ın moderasyonu üstlendiği forum, Alternatif Medya Derneği’nin sansürü aşma yollarına ilişkin sunumuyla başladı.

Forumda gazeteciler çatışma ve yoğun hak ihlallerinin olduğu bir dönemde haber yapmanın önemine değindi. Forumda çatışma bölgesine gazeteci heyetinin gitmesi, gazetecilerin sansüre ve savaşa karşı bir ağ oluşturması, hukuki takibe ilişkin komisyon kurulması ve sansürü aşmak için yeni yöntemler geliştirilmesi kararları alındı.

Dayanışmanın önemine vurgu yapan gazeteciler bir sonraki forumu 24 Ağustos'ta yapacak.


Etiketler: medya
İstihdam