03/08/2015 | Yazar: Hakan Özkan

‘Şiddet trendine dur de!’ Şiddetle yaşamak zorunda değilsiniz! Sansür var diyene de sansür! LGBT örgütleri yazılı medyada ne kadar yer aldı?

Gazetelerde ne kadar yer aldık? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Şiddet trendine dur de!” Şiddetle yaşamak zorunda değilsiniz! Sansür var diyene de sansür! LGBT örgütleri yazılı medyada ne kadar yer aldı?

Kaos GL, medyayı takip etmeye devam ediyor, matbu basını yeniden okuyor.

Homofobi, transfobi, nefret söylemi, ötekileştirme, ayrımcılık ve kalıp yargılar penceresinden yeniden okuyan Kaos GL Derneği, LGBT örgütlerinin matbu basındaki yansımasını da izleyecek. 25-31 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’deki LGBT örgütlerinin yer aldığı haber ve köşe yazıları şöyle:

Şiddet Trendine Dur De!

Kaos GL’nin "Şiddet Trendini Durdur" afişleri Evrensel, Hür Bakış ve Akdeniz Manşet gazetelerinde yer aldı. Gazetelerde görsel olarak yer alan afişler, şiddet trendini durdurmaya çağırdı.

Sansür var diyene de sansür!

Kaosgl.org’ta yayınlanan “Homofobiye karşı çırılçıplak” yayınlanan haberin, çıplaklık nedeniyle Facebook’ta engellenmesinin ardından, Bianet’in Facebook’tan Kaos GL’ye “Çıplaklık” Sansürü haberi de facebook tarafından kaldırıldı.

Birgün Gazetesi, facebook sansürünü sürmanşetinden ve haber içeriği ile onuncu sayfasından duyurdu. Birgün Gazetesi, sayfasında çiftin sansürlenen fotoğrafına da yer verdi.

Posta Ankara, Gelincik Projesine manşetinde yer verdi

Kaos GL ve Pembe Hayat Derneklerinin hem LGBT Eğitimleri hem de danışmanlık statüsü ile dâhil olduğu Gelincik Projesi Posta Ankara’nın manşetinde yer aldı. Şiddet mağduru kadın ve çocuklara hukuki destek vermek için Ankara Barosu tarafından kurulan 'Gelincik Merkezi' birimine ulaşan başvurularda LGBTİ’lerin artış gösterdiğine Avukat Lale İncesu’nun görüşleri ile yer verildi.

Söyleşide, Lale İncesu’nun, “LGBTİ'lerin sığınma evlerinin olmadığına, Kaos GL, Kırmızı Şemsiye gibi derneklerin bu alandaki faaliyetlerine dikkat çekti.” ifadesi yer aldı.

LGBT’lere ücretsiz destek veren Gelincik Projesi, Ankara ve ilçelerinde şiddeti önlemek ve farkındalık yaratmak için okullarda, polis merkezlerinde, derneklerle, belediyelerle, valilikle, STK'larla ortak eğitim çalışma planları ile yerel basında yer aldı.


Etiketler: medya
İstihdam