10/08/2015 | Yazar: Hakan Özkan

Kaos GL ve Pembe Hayat’ın Genç İslami Müdafaa’yı şikâyetinden, LGBTİ Sokak Hareketine; LGBT örgütleri yazılı medyada ne kadar yer aldı?

Gazetelerde ne kadar yer aldık: ‘Vardık, varız, var olacağız’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL ve Pembe Hayat’ın Genç İslami Müdafaa’yı şikâyetinden, LGBTİ Sokak Hareketine; LGBT örgütleri yazılı medyada ne kadar yer aldı?

Kaos GL, medyayı takip etmeye devam ediyor, matbu basını yeniden okuyor.

Homofobi, transfobi, nefret söylemi, ötekileştirme, ayrımcılık ve kalıp yargılar penceresinden yeniden okuyan Kaos GL Derneği, LGBT örgütlerinin matbu basındaki yansımasını da izleyecek. 1-7 Ağustos tarihleri arasında Türkiye’deki LGBT örgütlerinin yer aldığı haber ve köşe yazıları şöyle:

Cumhuriyet Gazetesi: LGBTİ Sokak’tan yanıt

Ankara sokaklarına Genç İslami Müdafaa’nın astığı “Lut kavminin çirkin işini yapanı görürseniz, faili de mef’ulü de öldürünüz!” afişlerine karşı, haberinde Kaos GL ve Pembe Hayat Derneklerinin suç duyurusunu ve LGBTİ Sokak Hareketinin eylemini öne çıkaran Cumhuriyet Gazetesi, eylemin sloganlarını paylaştı.

Gazete sayfasında derneklere ve eyleme şu şekilde yer verdi: "LGBTİ Sokak'tan yanıt LGBTİ Sokak Hareketi Ankara sokaklarındaki "Lut kavminin çirkin işini yapanı görürseniz, faili de mef’ulü de öldürünüz!" afişlerine "Duanla var olmadık ki bedduanla ölelim" afişiyle yanıt verdi. Katliam çağrısının ardından da Kaos GL ve Pembe Hayat Dernekleri Ankara Adliyesi'nde Genç İslami Müdafaa grubu ve içerik sağlayıcısı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne polis saldırısının ardından kurulan LGBTİ Sokak Hareketi de dün gerçekleştirdikleri ikinci eylemleriyle İstanbul sokaklarını "Vardık varız var olacağız", "Duanla var olmadık ki bedduanla ölelim", "Sevmeyelim de taşa mı dönelim" ve "Sen Tanrı mısın beni öldürdün" afişleri ile kapladı."

BirGün: Sen Tanrı mısın beni öldürdün?

BirGün Gazetesi, LGBTİ Sokak Hareketinin Genç İslami Müdafaa'nın "Lut kavminin çirkin işini yapanı görürseniz, faili de mef ulü de öldürünüz!" afişlerini 'Sen Tanrı mısın beni öldürdün?' afişiyle kapatmasını yazdı.

Gazete, LGBTİ Sokak Hareketi’nin Onur Yürüyüşü’ne yönelik saldırılarda homofobiyi destekleyen mekânları ifşa ettiği ilk eyleminden de bahsetti.

Gündem Gazetesi: Nefret Kusan Afişe Sokaktan Cevap

Haber içeriği ve başlığı ile, nefret söylemine dikkati çeken haber, LGBTİ Sokak Hareketi’nin; "Vardık varız varolacağız", "Duanla var olmadık ki bedduanla ölelim", "Sen Tanrı mısın beni öldürdün" sloganlarını paylaştı. 


Etiketler: medya
İstihdam