14/08/2015 | Yazar: Hakan Özkan

Bu hafta ‘Gazetelerde ne kadar yer aldık’ köşemize Kaos GL’nin HIV/AIDS danışmanlığını ‘Olacağı Buydu’ başlığıyla duyuran Vahdet’i konuk ediyoruz.

Gazetelerde ne kadar yer aldık: Olacağı Vahdetti! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bu hafta “Gazetelerde ne kadar yer aldık” köşemize Kaos GL’nin HIV/AIDS danışmanlığını “Olacağı Buydu” başlığıyla duyuran Vahdet’i konuk ediyoruz.

Kaos GL, medyayı takip etmeye devam ediyor, matbu basını yeniden okuyor.

Homofobi, transfobi, nefret söylemi, ötekileştirme, ayrımcılık ve kalıp yargılar penceresinden yeniden okuyan Kaos GL Derneği, LGBT örgütlerinin matbu basındaki yansımasını da izleyecek. 8-14 Ağustos tarihleri arasında Türkiye’deki LGBT örgütlerinin yer aldığı haber ve köşe yazıları şöyle:

Bu haftanın tek haberi, Kaos GL’nin HIV/AIDS alanında başladığı online danışmanlık hizmetini “Olacağı Buydu” başlığıyla ilk sayfasına taşıyan Vahdet. Nitekim Vahdet’in LGBT örgütlerine ve doğrudan LGBT’lere karşı söylemleri hepimizin aşina olduğu bir durum.

Kaos GL’nin online danışmanlık hizmetini veren Hasan Atik, Vahdet’e küçük bir mektup yazdı. Biz de bu haftaki “Gazetelerde ne kadar yer aldık?” bölümümüzde bu mektubu paylaşıyoruz.

“Sevgili sıkı takipçimiz Vahdet,

Öncelikle sitemizin sıkı bir fanı olmandan duyduğumuz mutluluğu belirtmek isteriz. Bugün ki güzide alt manşetini bize ayırıp bu fokur fokur kaynayan Türkiye gündeminde bizim HIV/AIDS projemize yarım sayfa yer vermiş olman bizi ziyadesiyle mutlu etti. Ancak anlama kabiliyetinizde ki ufak tefek problemler nedeniyle bir iki küçük düzeltme yapmak istedik. Biz HIV/AIDS alanında telefonla danışmanlık hizmeti değil online danışmanlık hizmeti veriyoruz. Online kelimesini sizin açıklamak istedik. Online danışmanlık hizmeti; internet üzerinden mail adresleri aracılığıyla verilen hizmettir. Bir de haberinizde bir eksik var okuyucularınızdan danışmanlık hizmeti almak isteyenlere ulaşabilecekleri bir adres belirtmemişsiniz belki de görememişsinizdir diye tekrarlamak istedik pozitif@kaosgl.org adresinden HIV/AIDS’e dair her türlü sorunuza yanıt alabilirsiniz.

Bir başka hata da Sağlık Bakanlığı'na dayandırdığınız istatistikî bilgilerde. Ben yanlış anlamadıysam eğer “sapkın ilişki” kelimesini siz eşcinsellik için kullanıyorsunuz. Bu muğlak ifadenin böyle olduğunu düşünerek bir düzeltme yapmak istiyoruz; Sizin haberinizde yer alan verilere göre kayıtlı vakaların %41’i “sapkın ilişkiler” sonucuymuş, ben de Sağlık Bakanlığının HIV/AIDS istatistiklerinin sıkı bir fanı olarak diyorum ki eşcinsel ilişkilerle bulaş %9.9, heteroseksüel ilişki yoluyla bulaş ise %46,1. Bu verilere buradan ulaşabilirsiniz.

Buradan çıkan sonuçla ya sizin kast ettiğiniz “sapkın ilişki” türü heteroseksüel ilişki ya da kaynak sağlayıcılarınızda ciddi sorunlar var. Kaynaklarınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. İlginiz için tekrar teşekkür eder iyi çalışmalar dileriz. Sevgiyle,

Hasan


Etiketler: medya
İstihdam