13/07/2012 | Yazar: Kaos GL

Gaziantep’te yirmi yıl önce işlenmiş bir eşcinsel nefret cinayetinin sosyal ve uluslararası medyaya yansımasıyla ilgili Kaos GL, Pembe Hayat ve Siyah Pembe Üçgen ortak bir açıklama yaptılar

Gaziantep’ten Gelen Haberle İlgili Düzeltme ve Açıklama Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gaziantep’te yirmi yıl önce işlenmiş bir eşcinsel nefret cinayetinin sosyal ve uluslararası medyaya yansımasıyla ilgili Kaos GL, Pembe Hayat ve Siyah Pembe Üçgen ortak bir açıklama yaptılar

 
Gaziantep’ten Gelen Haberle İlgili Düzeltme ve Açıklama
 
Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Akdeniz Bölgesi arasında bulunan Gaziantep şehrinde yayın yapan yerel bir gazetenin arşivini internet ortamına taşımasıyla birlikte bundan 20 sene önce gerçekleşmiş bir nefret cinayeti yeni bir vakaymış gibi hem Türkiye hem de uluslararası camiaya yansıdı.
 
Bir erkek eşcinselin “erkeklerle oynaşıyor” söylentisi üzerine küçük erkek kardeşi tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü cinayet haberinin güncel olup olmadığını Kaos GL Derneği olarak yerel gazete ile iletişime geçerek sorduk. Gazete bürosundan aldığımız bilgiye göre vaka bir arşiv haberi olup güncel bir gelişme değildi.
 
Türkiye’de sosyal medya vasıtasıyla uluslararası alanda da “http://www.gaystarnews.com/article/teenager-stabs-gay-brother-death-turkey100712” sitesi üzerinden dolaşıma giren haber siteden kaldırıldı ancak halen bilgi talebi geliyor.
 
LGBT bireylere yönelik ihlallerin görünür olması için mücadele ederken, ihlalin görünür olması için bilgiyi doğrulamadan özellikle sosyal medya ortamının akışında hemen yayma eğilimine girilebiliyor. Bu aceleci ve özensiz tavır mücadelemizi ve dayanışmayı geliştiren bir durumdan çok LGBT toplumuna ve örgütlerine olan güvenirliği sarsan bir duruma dönüşüyor. Üstüne üstlük LGBT toplumunda demoralizasyona neden olabiliyor.
 
LGBT dernekleri olarak Türkiye’deki LGBT örgütlerin ve bu örgütlerin kontak kişilerinin bilgi kaynağı olarak görülmesi gerektiğini ve uluslararası alana yansıyan benzeri ihlallerde bilginin doğrulamadan yaygınlaştırılmasının mücadelemize zarar vereceğini düşünüyoruz.
 
Dayanışmayla,
 
Kaos GL Derneği
Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği
Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği

Etiketler: medya
İstihdam