23/01/2014 | Yazar: Kaos GL

Necla Rüzgar’ın son dönem gerçekleştirdiği ve ilk kez sergilenecek olan heykel ve yerleştirmelerden oluşan sergisi, yarın açılacak ve 1 Mart’a kadar devam edecek.

Geçmişin Yüküyle Bağ Kuran Bir Sergi: Fauna Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara Galeri Nev, yeni yıla Necla Rüzgar’ın “Fauna” sergisi ile başlıyor. Rüzgar’ın son dönem gerçekleştirdiği ve ilk kez sergilenecek olan heykel ve yerleştirmelerden oluşan sergisi, yarın açılacak ve 1 Mart’a kadar devam edecek.  
 
Polyester dökümlerin yanısıra, ayakkabı ve taş gibi hazır/bulunmuş nesnelerin de boyanarak üretildiği realist heykellerle sanatçı bu kez toplumsal durumların bireyler üzerindeki etkilerini çatışmalar/karşıtlıklar üzerinden sorunsallaştırıyor.
 
Daha önceden resim, fotoğraf ve video ile çalışmış olan sanatçının yeni bir mecra tercih ederek hazırladığı “Fauna”yı Hacettepe Ünversitesi Felsefe Bölümü Doçenti Nazile Kalaycı bilinç düzeyinde izleri silinen kötülüklerle, bilinçaltına itilmiş travmatik olaylarla, telafisi mümkün olmayan geçmişin yüküyle bağ kuran, son derece önemli ve güçlü bir sergi olarak tarif ediyor.
      
Galeri Nev Ankara: Gezegen Sokak, 5. 06700 GOP-Ankara 
 
01. Algının Diğer Formları I, 2013, Deri Ayakkabı ve Yağlıboya, 33x11x10 cm.   
02. Metafizik Cinayetler (detay), 2013, Enstalasyon, Polyester ve Yağlıboya, Gerçek Boyutlarda ve 40 parça 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam