01/10/2018 | Yazar: Kaos GL

Mücadelemizi kutlayalım çünkü bu karamsarlık içinde kutlamamız gereken bir mücadelemiz de var.

“Gelin beraber hatırlayalım” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’den Yıldız Tar bianet’e konuştu: Mücadelemizi kutlayalım çünkü bu karamsarlık içinde kutlamamız gereken bir mücadelemiz de var.

Bianet’ten Çiçek Tahaoğlu, Kaos GL’nin 20 Eylül itibariyle 24. yılını doldurması ve çeyrek asra yelken açması üzerine Medya ve İletişim Koordinatörümüz Yıldız Tar ile konuştu.

Tar, Kaos GL’nin Ankara’daki yasaktan nasıl etkilendiğini, bu yasağın diğer illere yansımalarını, insan hakları ve LGBTİ’lerin insan haklarındaki küresel krizi ve biraz da popüler kültürde LGBTİ meselesini anlattı.

“24 bitti, 25’ten gün aldığımız sivil toplum deneyimimizi kutlamak istiyoruz. Tüm bu olumsuz iklime rağmen, nerelerden geçtiğimize bakmak, o dönemleri hatırlamak ve hatırlatmak istiyoruz. Beraber yol yürüdüğümüz, yolu Kaos GL’den geçen, dergiyi okuyan insanlara “gelin beraber hatırlayalım” diyeceğiz. Mücadelemizi kutlayalım çünkü bu karamsarlık içinde kutlamamız gereken bir mücadelemiz de var. Nostalji değil, köklerimize baktığımız bir sene geçireceğiz. Bugüne kadar yaptığımızın dışında işler yapmaya çalışacağız.”

Röportajın tamamını bianet’ten okuyabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam