13/02/2015 | Yazar: Kaos GL

Türkiye Gazeteciler Sendikası, genç gazetecileri yeni medya kavramıyla tanıştırmak için Yeni Medya Eğitim Programı başlattı.

Genç gazeteciler için Yeni Medya Eğitim Programı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Türkiye Gazeteciler Sendikası, genç gazetecileri yeni medya kavramıyla tanıştırmak için Yeni Medya Eğitim Programı başlattı.
 
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) değişen medya düzeni içerisinde gazetecilere kırılgan olmayan ve ifade özgürlüklerini koruyabilecekleri bir alan açmak için TGS Akademi’yi kurdu.
 
Gelişen teknolojiyle birlikte sertleşen rekabet koşullarına adapte olmakta zorlanan medya emekçilerine destek olmak için kurulan Akademi’nin ilk projesi gazetecilerin mesleği açısından en önemli risk faktörlerinden biri olan yeni medya kavramıyla gazetecileri tanıştırmak olacak. 18-35 yaş aralığındaki gazetecilerin katılabileceği TGS Akademi Yeni Medya Eğitim Programı hem gazetecileri hem de gazeteci adaylarını gazetecilik ve yeni medya söz konusu olduğunda akla gelen altı temel başlıktan oluşan bir eğitim programı ile ağırlayacak.
 
TGS Akademi Yeni Medya Eğitim Programı ilk döneminin başvuruları 24 Şubat 2015 tarihine kadar sürecek. Programın eğitmenleri arasında Zete.com’un kurucusu gazeteci Nurcan Akad, web tasarımcı ve geliştirici Doruk Tokçabalaban ve Kadir Has Üniversitesinden akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Bozdağ, Sarphan Uzunoğlu, Bahadır Burak Evren, Gürkan Mıhçı yer alıyor.
 
7 Mart 2015’te başlayıp 11 Nisan 2015’te sona erecek eğitimler, Cumartesi günleri Kadir Has Üniversitesi Cibali Yerleşkesi, Friedrich Ebert Stiftung İstanbul Ofisi ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın Cağaloğlu’ndaki Genel Merkezinde gerçekleşecek.
 
Programa başvuru ve detaylı bilgiye şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: medya
İstihdam