03/07/2020 | Yazar: Kaos GL

Genç LGBTİ+ Derneği, “Başta bizimle sürekli dayanışma gösteren ve savunma direnişinde ‘Barolar LGBTİ+ hakları için var’ diyen İzmir Barosu olmak üzere tüm baroların ve avukatların yanındayız” diyor.

Genç LGBTİ+: “Baroların ve avukatların yanındayız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Genç LGBTİ+ Derneği, Avukatlık Yasası’nda yapılması planlanan değişikliğe dair bir araya gelen barolara destek mesajı yayınladı.

Dernek, “Baroların ve avukatların bağımsızlığı bizim de meselemizdir” dedi:

“Avukatlık Yasası’nda yapılması planlanan değişiklikler hakkındaki kanun teklifi TBMM’ye verilmiş, teklif ilgili komisyonda görüşülmeye başlanmıştır. Yasa değişikliğinin gündeme geldiği ilk günden bu yana 80 baronun ve hukuk örgütlerinin hepimizin umudunu tazeleyen, girişken ve yaratıcı direnişlerini ilgiyle takip ediyoruz.”

‌“LGBTİ+ haklarının korunması ve geliştirilmesi için baroların ve avukatların desteğinin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya dahi ihtiyaç yoktur. Son yıllarda baroların LGBTİ+ haklarına dair gündemi takip etmeleri, hak ihlallerine karşı tepkilerini dile getirmeleri, komisyonlar kurarak mücadelenin içerisinde yer almaları ve dayanışma göstermeleri açısından önemli bir ivme kazanılmıştır. Bu nedenle baroların ve avukatların bağımsızlığı bizim de meselemizdir.”

‌“Tarih gösterdi ki; savunmanın durduğu yer her zaman hukukun, insan haklarının ve adaletin yanıdır. Savunmanın söyledikleri hakikattir, görmezden gelinen ama kaçınılması mümkün olmayandır. Yasa teklifini görüşecek tüm milletvekillerini, bir kez daha ‘Geç kaldık, hata ettik, böyle olsun istemedik’ denilmemesi için baroların sesine kulak vermeye çağırıyoruz.”

‌“Başta bizimle sürekli dayanışma gösteren ve savunma direnişinde ‘Barolar LGBTİ+ hakları için var’ diyen İzmir Barosu olmak üzere tüm baroların ve avukatların yanında olduğumuzu kamuoyuna duyuruyor, kazanacaklarından emin olduğumuz mücadelelerine destek olma onurunu yaşadığımızı ifade etmek istiyoruz.”


Etiketler: insan hakları
İstihdam