28/12/2021 | Yazar: Kaos GL

Genç LGBTİ+, ırkçı nefret saldırısıyla öldürülen Deniz Poyraz davasının ilk duruşmasına çağırıyor.

Genç LGBTİ+’dan Deniz Poyraz davasına çağrı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Genç LGBTİ+ Derneği, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasına nefret saldırısında öldürülen Deniz Poyraz’ın davasına çağrı yaptı.

Dernek, davanın yarın (29 Aralık) saat 10.00'da İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek davanın ilk duruşmasına ve saat 09.30'da adliye önünde yapılacak basın açıklamasına şu ifadelerle çağırdı:

“HDP İzmir İl Örgütüne düzenlenen ırkçı ve siyasi düşünce temelli nefret saldırısıyla katledilen Deniz Poyraz'ın 29 Aralık günü saat 10.00'da İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek davanın ilk duruşmasına ve saat 09.30'da adliye önünde yapılacak basın açıklamasına çağırıyoruz.”

TIKLAYIN - LGBTİ+ örgütlerinden HDP’ye ırkçı nefret saldırısına karşı dayanışma açıklamaları

Ne olmuştu?

17 Haziran’da Onur Gencer isimli silahlı saldırgan HDP İzmir İl Örgütü’nü bastı, binayı ateşe verdi ve rehin aldığı parti üyesi Deniz Poyraz’ı öldürdü.

Silahlı saldırıyla ilgili olay yeri raporu yazıldı. Rapora göre 38 yaşındaki Deniz Poyraz 6 kurşunla öldürüldü. Saldırgan, parti binasında Sebahat Tuncel’e ait fotoğrafa kurşun sıktı, kapısı kilitli olan il eşbaşkanlarının odasını kurşunladı, odaların dağıttı ve camları kırdı. Saldırgan, İzmir İl Emniyet Müdürlüğünde verdiği ifadesinde “amacının orada birkaç kişiyi bulmak olduğunu, içeride başka kişiler de olsaydı onlara da ateş açacağını” söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, saldırıya uğrayan binaya gitti. Buldan, binada incelemeler yaptı. Buldan, yaptığı incelemelerin ardından “Bugün Deniz arkadaşımız şehadetiyle birlikte yüreğimizin yandığını ama başımızın dik olduğunu herkesin bilmesini isteriz” dedi.

Irkçı nefret saldırısının ardından çok sayıda insan hakları örgütü, sivil toplum örgütü, sendika ve siyasi partiler saldırıyı kınadı, aylardır iktidarın hedef gösterdiği HDP ile dayanıştıklarını vurguladı. LGBTİ+ örgütleri de ırkçı nefret saldırısına karşı barış talebini yineledi, taziye mesajları yayınladı.


Etiketler: insan hakları, kadın, yaşam, nefret suçları, siyaset
İstihdam