24/04/2024 | Yazar: Kaos GL

Panel, 29 Nisan Pazartesi günü saat 19.00’da Ata Soyer Derneği’nde gerçekleşecek.

Genç LGBTİ+ Derneği, “Kadın+'lar ve LGBTİ+'ların Sendikalaşma Süreci” paneline davet ediyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dernek, etkinliği sosyal medya hesaplarından şöyle duyurdu:

“1 Mayıs yaklaşırken Türkiye’deki sendikalaşma süreçlerinde kadın+'lar ve LGBTİ+'ların deneyimlerini konuşmak için buluşuyoruz.

“Kadın+'lar ve LGBTİ+'ların Sendikalaşma Süreci” başlıklı panelimizde LGBTİ+'ların sendikalarla ilişkileri ve sendikalaşma süreçleri ile kadınların sendikalardaki örgütlenme ve mücadele süreçleri hakkında, davetli konuşmacıların katkıları ve Genç LGBTİ+'dan Senem Alp'in moderatörlüğünde hep birlikte konuşacağız.”

Etkinliğin konuşmacıları ise şöyle:

Umut Güner: 2000 yılından bu yana sivil toplumda LGBTİ+ hakları ve insan hakları alanlarında çalışmaktadır. 2006 – 2008 yılları arasında Ulusal AIDS Koordinasyonda Sivil Toplum Örgütü temsilcisi ve Kaos GL Temsilcisi olarak yer aldı. İnsan Hakları, sivil toplum kapasite geliştirme, HIV, yaşlılık, esenlik, medya izleme, yönetim/yönetişim, sosyal hizmet, yerel yönetimler, toplumsal cinsiyet ve LGBTİ+ alanlarında uzman olarak çalışmaktadır. Güncel olarak, @kaosgl Derneği Genel Koordinatörlüğü görevini yürütmekte, Kaos GL Dergisi Yayın Kurulu üyesi ve kaosgl.org gönüllü muhabir ağı üyesi olup, kaosgl.org sitesinde LGBTİ+ hakları alanında düzensiz köşe yazarlığı yapmakta ve Tanju Tariz isimli köşe yazılarıyla lubunya kültürünü okuyucular ile buluşturmaktadır. Yanı sıra, 17 Mayıs Derneği içinde HIV Çalışma Grubu, 40+ Lubunya Yaşlılık Çalışmaları ve Çankaya Kızları Grubunda gönüllü faaliyet yürütmektedir.

Ebru Dinçel: Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü mezunudur. 18 yıl boyunca Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak devlet okullarında öğretmenlik yaptı ve KHK ile işine son verildi. 23 yıldır Kamu Emekçileri Sendikası üyesidir; kendisini sosyalist feminist olarak tanımlayan Ebru, İzmir Feminist Kolektif’te ve Kadınlar Birlikte Güçlü’de örgütlü mücadelesini sürdürmektedir.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam