19/11/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Genç LGBTİ+ Derneği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşitlik Birimi’nin desteği ile Voltrans’ı gösterecek.

Genç LGBTİ+’dan Voltrans gösterimi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Genç LGBTİ+ Derneği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşitlik Birimi’nin desteği ile Voltrans’ı gösterecek.

Genç LGBTİ+ Derneği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşitlik Birimi’nin desteği ile 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü kapsamında Voltrans’ı gösterecek. Gösterimin ardından İzmir LGBTİ+ Aile Grubu’ndan ailelerin katılımı ile söyleşi gerçekleşecek.

21 Kasım Çarşamba günü saat 18:00’de İzmir Fuarı (Kültürpark) İzmir Sanat Oditoryum Salonu’nda gösterimi gerçekleşecek Voltrans hakkında:

Bu belgesel film projesi, trans erkeklerin biraraya geliş, birlikte eyleyiş hikayelerini, trans erkeklik deneyimlerini, toplum içerisinde yaşadıkları sorunları görünür kılma amacıyla ve kendi tarihlerini belgelemek istemeleri üzerine ortaya çıktı. Mart 2012’den bu yana çekimleri süren uzun metraj belgesel filmde, Voltrans içinde birleşen trans aktivistler, içinde yaşadıkları ikili cinsiyet sistemine dayalı transfobik ve heteroseksist toplumda, trans erkek olmanın ne anlama geldiğini, erkeklik ve “trans erkeklik” kalıplarına karşı verdikleri mücadeleyi samimi bir dille anlatıyor. Filmin yönetmenliğini Özge Özgüner ve P. Ulaş Dutlu üstleniyor.


Etiketler: kültür sanat
nefret