23/11/2016 | Yazar: Kaos GL

1 Aralık Genç İnisiyatifi; Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği yürütücülüğünde HIV ve AIDS atölyesi yaptı.

Gençler, HIV ve AIDS atölyesinde buluştu: Sesimiz daha fazla duyulmalı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

1 Aralık Genç İnisiyatifi; Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği yürütücülüğünde HIV ve AIDS atölyesi yaptı. Atölyede, HIV/AIDS konusunda gençlerin sesinin daha fazla duyulması gerektiği vurgulandı.

1 Aralık Dünya HIV/AIDS günü yaklaşırken, HIV+ kişilere dönük ayrımcılığa dikkat çekmek için etkinlikler de başladı.

1 Aralık Genç İnisiyatifi; Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği yürütücülüğünde, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu desteği ile 12 Kasım’da HIV ve AIDS atölyesi gerçekleştirdi.

Ayrımcılıkla mücadele yöntemleri

Gençlere HIV ve AIDS alanındaki temel bilgi ve yaklaşımı akran eğitmenliği formatıyla aktarabilmek ve 1 Aralık Dünya AIDS gününün önemini genç vurgusu ile gündemleştirmek için yapılan atölyede HIV ve AIDS ile yaşayan bireylerin insan haklarına dikkat çekme ile HIV ve AIDS ile yaşayan bireylere yönelik ayrımcılıkla mücadele etme yöntemleri tartışıldı.

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Ankara Koordinasyon Merkezi’nde yapılan atölyeye 18-25 yaş arası gençler katıldı.

“Gençlerin seslerinin duyulması çok önemli”

Atölye, Üreme Sağlığı Akran Eğitimleri Projesi (ÜSAEP)’in akran eğitmenleri tarafından gerçekleştirildi. HIV ve AIDS alanında temel bilgi aktarımı ve gençlerde bilgi ve tutum değişikliği sağlama üzerine konuşuldu.

Eğitmenler atölyede şunları kaydetti:

“HIV ve AIDS de dâhil olmak üzere cinsel sağlık üreme sağlığı içerisinde gençleri bu kadar etkileyen konularda, gençlerin sesinin duyulması ve dahiliyetleri çok önemli. Özellikle akranları ile bir araya geldiklerinde ise gençlerin kendilerini daha iyi ifade edebildikleri ve sormak istedikleri soruları daha rahat paylaşabildikleri gözleniyor.”

1 Aralık etkinlikleri devam edecek

Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği ve 1 Aralık Genç İnisiyatifi’nin 1 Aralık süresince yoğun olarak, yıl içerisinde de tematik HIV/AIDS eğitimleri, atölyeleri ve cinsel sağlık üreme sağlığı yaygınlaştırma eğitimleri devam edecek. Bu süreç içerisinde yirmiden fazla ilde eğitim ve etkinlik planlanıyor.


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam