28/04/2017 | Yazar: Ömer Akpınar

Keşke önceden bilseydim dediğim, zor yoldan öğrendiğim ama hâlâ hatırlamaya ihtiyaç duyduğum kendime-tavsiyeler...

Gençliğime hitaben Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Keşke önceden bilseydim dediğim, zor yoldan öğrendiğim ama hâlâ hatırlamaya ihtiyaç duyduğum kendime-tavsiyeler (düşüncelerimi tetikleyen Cemiyet-i Kuer, yani Queer Society feys grubundaki soruya teşekkürler): 

1) Kendini sev

Hele de yanlış/kusurlu/günahkâr vs. olduğuna dair mesajlar ömrün boyu üzerine boca edilmişse. İyiyim de, yaparım de, aslanım de, tırnağına taş değdirme! 

2) Sporunu, sağlığını ihmal etme

Güzelce uyu, yeşilli-sebzeli beslen, koş, doğa yürüyüşlerine katıl. Hem bedenini, hem de zihnini canlı tut. 

3) Korun

Sana zarar veren kişilerden ve maddelerden uzak dur. Toksik insanları çıkar hayatından. Sigara, alkol, uyuşturucu dert ortağın olmasın. Bir kereden bir şey OLUR! Kondomsuz dolaşma. 

4) Güzel yaşa

Lüğküs hayat değil, basitinden mutlu bir dünya kur kendine. Sevdiklerini ihmal etme, birkaç güzel yemek yapmayı öğren, paylaş. 

23'kenden şerefine, Zekicim!

5) Kurban psikolojisine girme

Kimlikler, felaketler, travmalar seni bir kutucuğa hapsetmesin. Kişiler ya da olaylar potansiyelini çürütmesin. Daima, rise like a phoenix!

6) Bir mentorun olsun

Senin yanında dururken sana akıl hocalığı yapabilecek, mümkünse benzer deneyimlerden geçmiş birini bulursan bırakma. Düşün taşın, anlık duygusallıklarla kararlar verme.

7) Hislerini ifade etmekten çekinme

Seviyorsan git konuş bence :) Rahatsız olduğun konuları da sakin, yapıcı bir şekilde dile getir. Çözüme yönelik iletişim kur, yoksa ne desen boş. 

8) Yardım istemekten gocunma

İhtiyaçlarına kulak ver. Ambülans çağırmak acizlik mi, öyle düşün ve sana el uzatacak insanlara ulaşmak varken kendini zora sokma.

9) Meseleleri kişiselleştirme

Aldığın retler, yediğin kazıklar, başına gelen talihsizlikler çoğu zaman seninle alakalı değil. Yaşadığın zorlukların toplumsal yanlarını da hesaba kat, kalabalığın içinden kendine el salla.

10) İyiliğe, güzelliğe çalış

Hayırlı amel işle, e mi :) Troll olma. Sınırlı enerjini birilerini kötülemek için harcayacağına eleştirini bile öyle bir yap ki karşındaki "harbiden ya" olsun. Taş taş üstünde bırakmayacağına bir tuğla da sen koy.

Ömer Akpınarıkocaya kaçtıktan sonraki hayatını, yurtdışındaki Türkiyelilerin deneyimlerini topladığı Gurbet Veri Bankasını ve çevirilerini Ev Geyi blogundan ve Twitterda @ev_geyi üzerinden takip edebilirsiniz.


Etiketler:
İstihdam