03/04/2024 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL ve 17 Mayıs Derneği, Bayram Sokak’ta gerçekleşecek Yeryüzü Sofrası etkinliğine yönelik polisin müdahalesine ilişkin ortak açıklama yaptı.

“Gettolarımızdan da vazgeçmeyeceğiz, kentimizden de vazgeçmeyeceğiz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Nazmi Dikbaş

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Yeryüzü eşitliği, kardeşliği, ortak paylaşımı, bereketi, farklılıklar içinde birlikte yaşamanın mümkün olduğunu göstermeyi hedefleyen ve Ramazan ayında iftar saatinde kurulan yer yüzü sofraları ilk kez Antikapitalist Müslümanlar tarafından 2011 yılında kuruldu.

Birada yaşamanın, dayanışmanın mümkün olduğunu gösteren bir geleneğe dönüştü. Bayram Sokak’ta yaşayan transların barınma, çalışma hakkına yönelik ihlallere dikkat çekmek ve Bayram Sokak’taki translarla dayanışmak amacıyla Bayram Sokak 12 Platformu tarafından 2 Nisan’da Bayram Sokak’ta kurulmak istenen Yeryüzü Sofrası’nın kurulması engellendi. Sofranın kurulması için Bayram Sokak’a girmeye çalışan LGBTİ+’lar, polis barikatıyla karşılaştı ve 8 kişi, sokağa dahi giremeden gözaltına alındı.

Ramazan’ı bahane ederek Onur Yürüyüşlerini yasaklayan iktidar, Ramazan olmadığı halde Onur Yürüyüşlerini yasaklamaya devam ediyor. Bayram Sokak sakinlerinin çalışma, barınma haklarını ihlal eden iktidarın Yeryüzü Sofrası’nın kurulmasını engellemesi hem ifade ve örgütlenme özgürlüğü hem de din ve vicdan özgürlüğü ihlalidir!

Ülker Sokak’tan Eryaman Esat’a biz bu hikâyeyi biliyoruz. “Travestiyiz, buradayız, alışın gitmiyoruz” şiarıyla sokağı örgütleyen, sokakta yaşayan, çalışan, barınan translarla dayanışmaya, birlikte örgütlenmeye devam edeceğiz.

LGBTİ+ gettolar değil kentin tamamını istiyoruz. Gettolarımıza hapsetmenize, sıkıştırmanıza izin vermeyeceğiz, Gettolarımızdan da vazgeçmeyeceğiz, kentimizden de vazgeçmeyeceğiz.

Gezi Direnişi’nde Onur Yürüyüşümüz ve Yeryüzü Sofraları aynı sokakta, aynı caddede kuruldu. Bizler Yeryüzü Sofralarında kendimize yer bulurken, Onur Yürüyüşü de LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılığa karşı ses çıkartan herkesin sesini yükselttiği alanlara dönüştü. Aynı caddede, sokakta hem yürüyeceğiz hem Yeryüzü Sofralarını kuracağız!

Bayram Sokak 12 Platformu yalnız değildir. Bayram Sokak bizim, Bayram Sokak Translarındır! Alışın, barışın, gitmiyoruz!”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, kent hakkı, barınma
İstihdam