06/09/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

ABD’de bir televizyon kanalı gey bir çift, bu çiftin taşıyıcı annesi ve annenin ailesini konu alan durum komedisini (sit-com) yayınlamama kararı aldığı için yoğun eleştiri topladı.

Gey Aile Dizisi, ‘Aile Zamanı’ İçin Uygunsuz Bulundu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
ABD’de bir televizyon kanalı gey bir çift, bu çiftin taşıyıcı annesi ve annenin ailesini konu alan durum komedisini (sit-com) yayınlamama kararı aldığı için yoğun eleştiri topladı.
The New Normal (Yeni Normal) adlı dizi, Utah-merkezli KSL-TV kanalı tarafından “açık içeriği, kaba dili ve rahatsız edici tiplemelerinden” dolayı uygunsuz bulundu.
 
NBC’ye bağlı olmasına rağmen diziyi yayınlamama kararı alan kanalın genel müdürü Jeff Simpson karara ilişkin şu açıklamayı yaptı:
 
“’The New Normal’ın pilot bölümünü izledikten sonra diziyi sonbahar programımızdan çıkarma kararı aldık. Markamız açısından, bu dizi birçok sebepten ötürü uygunsuz bulundu, özellikle ailelerin birlikte televizyon izlediği zamanlar için.”
 
Dizide yer alan oyunculardan Ellen Barkin, konuya dikkat çekmek amacıyla karar hakkında Twitter’da şunları yazdı:
 
“@ksl5tv gey temalı NBC sit-com’u ’Yeni Normal’i yayınlamıyor http://www.sltrib.com/sltrib/lifestyle/54759750-80/ksl-nbc-normal-gay.html.csp @ladygaga bakın küçük canavarlar, dünya nasıl da canavar gibi!”
 
Barkin’in takipçilerinden biri de cevap olarak şu mesajı attı:
“@EllenBarkin Biz eşcinsellerin arkasında durduğun için teşekkürler. Fakat söylemeliyim ki keşke @nbcthenewnormal yalnızca ’Normal’ olsaydı. Belki bir gün.” 
 
Programın yapımcısı Ryan Murphy ise tepki gösteren “Bir Milyon Anne” grubuna “Eğer programı izleselerdi, eminim çok severlerdi” diye seslendi.
 
Diziye ateş püsküren “Bir Milyon Anne” grubu şu açıklamayı yapmıştı:
 
“NBC, halka açık yayın kanallarını kullanarak toplumdaki ahlâk ve değer yargılarını bozmaya, evliliği yeniden tanımlamaya teşebbüs ederek evliliğin kutsallığını yok etmeye çalışmaktadır. Bu tür yayınlar topluma ve kültürümüze zarar vermektedir.”
 
“Bir Milyon Anne” grubu daha önce de Ellen Degeneres’i yeni sözcüleri olarak işe alan JC Penney markasını boykot etmeye kalkmıştı. Degeneres’i işe almalarından duydukları memnuniyeti dile getiren 22,500 kişinin katıldığı imza kampanyası sonrasında marka eşcinsel dostu reklam kampanyalarına devam etti. 

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: medya
İstihdam