07/03/2008 | Yazar: Kaos GL

ABD’de CBS televizyonunun çok sevilen pembe dizisi ‘As the World Turns’deki gey

Gey aşıklar neden öpüşmedi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı ABD’de CBS televizyonunun çok sevilen pembe dizisi ‘As the World Turns’deki gey çiftin Eylül ayından beri öpüşmemiş olması ülkede tartışma yarattı. Daha önce iki kez öpüşen çift, Sevgililer Günü’nde birbirlerine sarılmakla yetinmişti.

CBS televizyonuna yollanan yüzlerce izleyici mektubunda, "As the World Turns" adlı dizideki gey çiftin öpüşmemesinin ardında hangi nedenlerin bulunduğu soruluyor. Bu amaçla, internete bir dilekçe formu yüklendi ve bir web sitesi de, Luke Snyder ile Noah Mayer’in öpüşmediği süreyi dakikasına kadar sürekli olarak kayda geçiriyor.

Eylül’den beri öpüşmüyorlar

‘As the World Turns’ 1956 yılında yayına girmişti. Dizi, 1988’de ilk kez bir gey karaktere yer vermişti. Luke ve Noah geçen ağustosta ilk kez, eylülde de ikinci kez öpüşmüştü. Ancak eylülden beri öpüşmeye son verildi ve bir keresinde "ima" yolu kullanıldı. Sevgililer Günü’nde ekranlara gelen yayında ise Luke ve Noah sadece kucaklaştı.

‘Daha fazlasını bekliyoruz’

Protestoyu başlatan Roger Newcomb adlı izleyici, gey çifte neden sansür uygulandığını anlayamadıklarını ve bilmek istediklerini belirtti. Newcomb, "Onlarca yıldır pembe dizi izlerim, böyle bir şey görmedim" dedi.

Boston’dan bir izleyici olan Theresa Webber, pembe dizilerin sürekli takipçilerinin "daha fazlasını beklediklerini" belirtti.

Dizinin sahibi ve yapımcısı Procter & Gamble Productions firmasının sözcüsü Jeannie Tharrington, farklı kesimlerin diziyi izlediğini ve herkesi memnun etmenin zor olduğunu söyledi.



Etiketler: medya
İstihdam