07/08/2017 | Yazar: Kaos GL

Sinema sektörünün heteroseksüel aşk hikâyelerini işlemeyi tercih etmesine rağmen, ‘In a Heartbeat’ gey karakterlerin hikayesini anlatıyor.

Gey aşkı anlatan animasyon ‘In a Heartbeat’i izlediniz mi? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sinema sektörünün heteroseksüel aşk hikâyelerini işlemeyi tercih etmesine rağmen, “In a Heartbeat” gey karakterlerin hikayesini anlatıyor.

Aynı okulda okuyan iki öğrenci Jonathan ve Sherwin’in aşkını anlatan kısa animasyon filmi izlenme rekoru kırıyor. Animasyon sanatçıları Beth David ve Esteban Bravo’nun birlikte hazırladığı film eşcinsel romantizmini basit bir hikâye ile çarpıcı bir biçimde sunuyor. Sinemanın çoğunlukla heteroseksüel aşk hikâyelerini işlemeyi tercih etmesine rağmen, “In a Heartbeat” filminde David ve Bravo LGBT karakterlere ve onların hikâyelerine yer verdi.

LGBTİ’lerin çocuk sinemasında da temsil edilmesi gerekiyor

Aynı okulda okuyan Sherwin’in okulun popüler çocuğu olan Jonathan'a âşık olması ve Jonathan’ın da “tedirgin eden bakışlara” rağmen Sherwin’e karşılık vermesini konu edinen animasyon, izleyiciyi iki genç erkeğin romantik dakikalarına şahit ediyor.

Filmin yönetmenleri Bravo ve David, Ocak 2016'da film için çalışmaya başladıklarında, akıllarında eşcinsel aşk anlatısının olmadığını belirtiyor. Bravo, animasyon ve çocuk sinemasının LGBTİ karakterleri canlandırmaktan korktuğunu belirtirken, LGBTİ’lerin sinema ve animasyonda temsil edilmemesini çocukların gelecekte kafa karışıklığı yaşamalarına neden olabileceğinin altını çiziyor.

Film Florida’da bulunan güzel sanatlar okulu “Ringling College of Art and Design” destekleriyle hazırlandı. Filmin müzikleri ise sinema filmleri için eserler besteleyen Arturo Cardelús’e ait.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam