01/03/2009 | Yazar: Kaos GL

  Bursa'da internette tanıştıkları ve gey olduğunu açıklayan V

 

Bursa'da internette tanıştıkları ve gey olduğunu açıklayan Vedat S.'ye tuzak kurduğu iddia edilen 4 kişi mahkemelik oldu. Mahkemede sanıkları suçlayan Vedat S., "Gey olduğumu aileme söylemekle tehdit edip, şantaj yaparak 300 liramı, cep telefonumu ve kimliğimi aldılar" dedi. Evli oldukları belirtilen 4 kişi ise, suçlamayı kabul etmediler.

İddiaya göre, iki ay önce Serkan T., internet kafede Vedat S. ile tanıştı. MSN'de görüşmeye başlayan iki kişi, 5 ay sonra görüşmek için randevulaştı. Bir alışveriş merkezinde Vedat S. ile buluşan Serkan T., genci Çarşamba Mahallesi'ndeki bir depoya götürdü.

Gey olduğunu babana söyleriz
 
Buraya gelen Elvan K., İsa T., Nevzat T. ile Serkan T., Vedat S.'yi sıkıştırarak, "Senin gey olduğunu babana söyleriz. Seni öldürür, ormana atarız" diyerek cep telefonu ve kimliğini aldılar. Ardından ertesi gün 300 TL getirmesi için tehdit edilen Vedat S., durumu polise bildirdi. Polislerin uzaktan takip ettiği Vedat S., aynı alışveriş merkezinde buluşan 4 kişiye parayı verirken, polis bu kişileri suçüstü yakaladı. Sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen 4 zanlı tutuklandı.

Bana tuzak kurdular
Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "yağma" suçundan haklarında 15'er yıl hapis cezası istenen sanıklar, bugün görülen duruşmada suçlamaları kabul etmediler. İnternette tanıştığı Serkan T. tarafından tuzağa düşürüldüğünü öne süren Vedat S. ise, sanıkların yalan söylediğini, kendisini depoda sıkıştırdıklarını ve ölümle tehdit ettiklerini belirterek, "Olay günü internet arkadaşımla buluşup çay içeceğimizi düşünüyordum. O ise, arkadaşlarıyla bana tuzak kurdu" dedi.

Mahkeme sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.


Etiketler: medya
İstihdam