19/08/2021 | Yazar: Kaos GL

Dünyaca ünlü gey piyanist Simon Ghraichy, 49. İstanbul Müzik Festivali kapsamında 8 Eylül’de konser verecek.

Gey piyanist Simon Ghraichy İstanbul’a geliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 18 Ağustos - 16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 49. İstanbul Müzik Festivali konserleri, İstanbul’un hava mekânlarında gerçekleştirilecek. Festival, teması, repertuvarı ve yan etkinlikleriyle, “Başka bir dünya mümkün mü?” sorusuna müziğin diliyle yanıt arayacak.

Ayrıntılı bilgi için: https://muzik.iksv.org/tr/program

“Piyanonun rock yıldızı” Simon Ghraichy

Meksika ve Lübnan kökenli Fransız piyanist Simon Ghraichy, festivalde STONELINE’ın gösteri sponsorluğunda gerçekleştirilecek bir konserle müzikseverleri kültürlerarası bir serüvene çıkaracak.

8 Eylül Çarşamba, Fransız Sarayı’nda Liszt’in Bach, Verdi ve Mozart’tan piyanoya uyarladığı, romantik dönemin güçlü duygularını yansıtan eserleriyle başlayacak konser, Goya’ya hayranlığıyla da tanınan Granados’un ünlü ressamdan esinlenerek yazdığı Goyescas Süiti’ne; ardından Lecuona ile Küba, Nyman ile minimalizm ve Márquez ile Meksika’ya uzanacak.

Simon Ghraichy, Lübnan’da doğdu, Meksika’da büyüdü ve şimdilerde Fransa’da yaşıyor.

Sanatçı, “klasik müzik entelijensiyası” dışında dinleyicilere ulaşmayı, “müziğini Yahudi, siyah, Asyalı, Avrupalı, Latin ve gey dinleyicilerle” buluşturmayı önemsiyor.

Rus piyanist Vladimir Horowitz, Ghraichy’nin kahramanı. Ghraichy röportajlarında sık sık Horowitz’ten bahsediyor ve onun kendisine eşcinsel olup olmadığı sorulduğunda verdiği, “Üç tür piyanist vardır: Gey piyanistler, Yahudi piyanistler ve kötü piyanistler” yanıtını hatırlatıyor.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam