28/05/2009 | Yazar: Emre Toy

Bu haberi okuyalı daha birkaç gün oldu, haberin başlığı aynı çevirdiğim gibiydi; Gey şarkıcı Mr. Black (gey bar)’ın adresini ararken saldırıya uğradı!

Bu haberi okuyalı daha birkaç gün oldu, haberin başlığı aynı çevirdiğim gibiydi; Gey şarkıcı Mr. Black (gey bar)’ın adresini ararken saldırıya uğradı!

Geo Vaughn isimli gey şarkıcı 24 ağustos Pazar sabaha karşı gece 2 sularında NewYork’da 22. Caddede 6 kişilik bir gruba adres sormuş ve haberin yazısına göre ünlü şarkıcı ve grup arasında su diyalog yaşanmış:
 
Vaughn: Hey çocuklar Mr. Black (gey bar)’ın adresini biliyor musunuz ?
Grup: Şu gey club olan Mr. Black mı?
Grup: Yoksa sen de mi ibnesin?
 
Ünlü şarkıcının anlattıklarına göre şöyle devam etmiş: Adamlardan bir tanesi kulağıma yumruk attı ve ben aniden yere düştüm, kalkmaya çalışırken diğer iki kişi üzerime atlayıp ‘seni ibne’ diyerek beni tekmelemeye başladı. Daha sonra yoldan geçen birinin olayı fark edip telefonla 911 aradığını fark ettiler ve kaçmaya başladılar, ben de o sıra yerimden güç bela kalkıp onları bir iki cadde takip ettim o sırada da polisi arıyordum. İçlerinden biri benim onların arkalarında olduğumu fark etti ve aniden dönüp koşarak benim üzerime atladı ve beni yumruklamaya başladı.
 
Olaydan çok kısa bir süre sonra polis Vaughn’ın ifadesini alıp saldırganları tarif etmesini istemiş. 11 saatlik bir soruşturmanın ardından ünlü şarkıcı St. Vincent hastahanesinde tedavi altına alınmış.

Ünlü mağdur şöyle devam ediyor:
 
Olaydan sonra şoke oldum aslında sadece olaya da değil, olay sırasında arabada dedektife sorduğum sorunun cevabına:
 
Vaughn: Her halde bu tür olaylar sık olmuyordur buralarda?
Dedektif: Hımmm sen öyle zannet, sen ilk değilsin.
 
Vaughn bu olaydan sonra çok üzüldüğünü söylüyor ve şunları ekliyor: Sadece o gece 200’den fazla mail aldım. Mail aldığım bu kişiler benim gibi saldırıya maruz kalmış kişiler, bazıları polise bile gidememiş utancından ve korktuğundan dolayı.
 
Bu olay buraya kadar gerçekten çok üzücüydü benim için fakat haberi okudukça üzüntüm yerini utanca ve şoka bıraktı. 11 saatlik soruşturmadan sonra polisler gruptakilerden birisini yakalamış. Bu kişi 20 yaşlarında, Sedat Çağatay adında bir genç!
 
Polisin rapor kayıtlarına göre bu tür olaylar geçen seneye göre % 24 daha artmış. Umarım bütün dünyada bu tür olayların daha fazla yaşanmaması dileğiyle.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam