13/05/2023 | Yazar: Kaos GL

Mor Çizgi podcast, “Oriter Rejimlerin Gözde Düşmanı LGBTİ+: Türkiye’deki Mücadele, Yasaklar ve Hak İhlalleri” bölümünde Yasemin Öz’ü konuk etti.

“Gezegende herkese yer var, böyle bir dünya için umarım daha çok bir araya geliriz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“14 Mayıs seçimlerine çok az kaldı. Kurulan ittifaklar, Türkiye'nin akıbetine dair birbirine benzemez olasılıklar taşıyor. Kadın ve LGBTİ+ların hak ve özgürlükleri bakımından ise bugünün iktidarının kurduğu Cumhur İttifakı'nın bileşenleri karşımıza iç karartıcı bir tablo çıkarıyor. İktidarın bilhassa son on yılda, eşitsizlikten beslenen ve eşitsizlik üreten sözde kutsal aile kurumunu kurtarmak ve korumak adına kadın ve LGBTİ+ haklarını ortadan kaldırmaya yönelik girişimleri Cumhur İttifakı'nın açıkladığı planların çimentosunu oluşturuyor. Yeni dönem vaatlerinin önemli bir ayağı ise aleni LGBTİ+ düşmanlığı.

LGBTİ+ düşmanlığına küresel bazda ciddi bir kaynak ayrılıyor. Aşırı sağcı, popülist ve otoriter hükümetler, LGBTİ+lara yönelik korkunç bir kin ve nefret pompalarken, toplumu, asli astarı olmayan bir paniğe sürüklemeyi siyasetlerinin ayrılmaz bir parçası haline getirdi.”

Türkiye ve dünyadaki toplumsal cinsiyet eşitliği karşıtı hareketi, kadın haklarına eril saldırıları ve mücadele yollarını konuklarla tartışan podcast Mor Çizgi Avukat, feminist LGBTİ+ aktivist ve kaosGL.org yazarı Yasemin Öz’ü konuk etti. 

“Oriter Rejimlerin Gözde Düşmanı LGBTİ+: Türkiye’deki Mücadele, Yasaklar ve Hak İhlalleri” isimli bölümde, hem geçmişe dönük hem de bugünden bakılarak Türkiye'de LGBTİ+ politikalarını, hak ihlallerini, yasakları, “aile” adı altında körüklenen LGBTİ+ düşmanlığı, bu düşmanlığın dünyadaki karşılıkları konuşuldu.

Buradan dinleyebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, kadın, medya, aile
İstihdam