09/06/2023 | Yazar: Aslı Alpar

LGBTİ+’ların barınma hakkı ihlallerine sizden gelenlerle konuşuyoruz.

Gidecek yerim mi var: “Komşuların ahlakını tehlikeye attığım bahanesiyle evden çıkarıldım” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+’ların barınma hakkı ihlallerine yer verdiğimiz “Gidecek yerim mi” var yazı dizimizde evli ancak başka bir ev tutabilecek gelire sahip olmadığı için gizli bir hayat sürmek zorunda kalan, trans ev arkadaşıyla yaşadığı için mahallelinin nefretiyle haklarında dava açılan, evsiz olduğu için sokaklarda yaşayan LGBTİ+’ların anlattıklarını okuduk.

Bugünse sistematik biçimde yaşadığı barınma hakkı ihalelerinin de sebep olduğu ayrımcılık silsilesi nedeniyle çareyi yurtdışına mülteci olarak gitmekte bulan Vedat’ı dinliyoruz:

“Ben de üç ay öncesinde benzer sorunu yaşadım. Tehditlerle ve ihtarnamelerle ev sahibim tarafından, LGBTİ birey olarak evin güvenliğini, komşuların ahlak değerlerini tehlikeye attığım bahaneleriyle evden, sözleşmem olmasına rağmen çıkarıldım.

“Birçok kez barınma hakkım çeşitli şehirlerde elimden alındı. Üzerine bir de Pride sonrası hakkımda soruşturma açılınca, birçok kez benzer nedenlerden şiddet görünce, ülkemi terk etmek zorunda kaldım.

“Şu an yurt dışındayım ve mülteciyim maalesef. Barınma hakkı ellerinden alınan bizler gurbette mülteciliğe de itiliyoruz.”

Barınma hakkı ihlalini anlat

Yaşadığınız barınma hakkı ihlalini burada paylaşmak istiyorsanız asli.alpar@kaosgl.org’a yazabilir ya da burada yer alan tek soruyu anonim şekilde yanıtlayabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, barınma
İstihdam