24/02/2016 | Yazar: Kaos GL

GittiGidiyor çalışanları SPoD LGBTİ ile bir araya geldi, LGBTİ haklarını tartıştı.

GittiGidiyor çalışanları SPoD LGBTİ ile bir araya geldi, LGBTİ haklarını tartıştı.

SPoD LGBTİ, eBay’in Türkiye’deki şirketi GittiGidiyor çalışanları için 18 Şubat’ta “LGBTİ Hakları Eğitimi”ni gerçekleştirdi.

Yaklaşık olarak 50 kişinin katılımıyla gerçekleşen çalışmada; Haliç Hospital, Uzman Psikiyatr Seven Kaptan, LGBTİ Temel Kavramlar, Efsaneler ve Mitler başlıklı bir sunum yaptı. Ardından Psiko Terapist Necip Varan, Çalışma Hayatında LGBTİ’ler ile İlişkiler, Nasıl Davranmalı ve Nelere Dikkat Etmeliyiz sunumunun da ardından trans kadın H.Ç. ise çalışma hayatında yaşadığı ayrımcılıklara değindi.

SPoD, çalışma sırasında katılımcılara birçok kaynak dağıtırken eğitim sonunda da gökkuşağı bayrakları ve bir LİSTAG belgesel filmi olan “Benim Çocuğum” DVD’sini de katılımcılara hediye etti.

Özel sektörde LGBTİ’ler ne yaşıyor?

Kaos GL’nin alanda ilk olma özelliği taşıyan Aralık 2015’te yayınlanan “Türkiye’de Özel Sektör Çalışanı LGBTİ’lerin Durumu” araştırması çalışma hayatında ayrımcılığı gözler önüne seriyor.

Katılımcıların sadece yüzde 22’si işyerinde açık kimliğiyle çalışabilirken, ayrımcılık iş görüşmelerinden terfiye birçok alanda LGBTİ’leri hedef alıyor. Katılımcıların önerileri ise bilgilendirme toplantıları, kurumsal çözümler ve yasal düzenlemeler.

Raporun tamamına şuradan ulaşabilirsiniz.

Aynı zamanda SPoD LGBTİ'nin yürütücülüğünde "Türkiye’de Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) Bireylerin Sosyal ve Ekonomik Sorunları Araştırması"nın çalışma hayatı başlığında 1803 kişi işyerinde karşılaştığı ayrımcılığı anlatıyor.

Araştırmanın sonuçları şurada yer alıyor.

İlgili haberler:

Kaos GL, iş dünyasıyla bir araya geldi

“LGBTİ’lere ayrımcılık daha çok iş görüşmelerinde yaşanıyor”

Kaos GL ve Barilla’dan ayrımcılığa karşı atölye


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam