07/08/2007 | Yazar: Ozan Gezmiş

Geçtiğimiz günlerde RTÜK’ün ‘gizli’ sansürünü kıran Show TV, transeksüel Öykü Evren’in evliliğiyle ilgili bir haber yayınlamıştı.

Geçtiğimiz günlerde RTÜK’ün ‘gizli’ sansürünü kıran Show TV, transeksüel Öykü Evren’in evliliğiyle ilgili bir haber yayınlamıştı. Ancak bu haber ne zaman başladı Eskişehir’de kanalın yayın bağlantısı koptu! Ozan Gezmiş bu ‘gizli’ sansürü yorumluyor.

Sansür yine ve yeniden iftiharla sunar. Eskişehir televizyonlarında bir başyapıt: "Bursa Gökkuşağı LGBTT Derneği Başkanı Öykü Evren'in Show TV Anahaber Bülteni Sırasında Yayın Bağlantısının Kopması". Bu sansürü kaçırdıysanız üzülmeyin başka bir LGBT haberinde yine bekleriz.

Tıpkı CNN Türk'te yayınlanan Cosmopolis programının ‘Türkiyeli eşcinseller’ konulu bölümünün yayını sırasında bağlantının kopması ve görüntünün ancak program bittikten sonra gelmesi gibi bugün de Show TV anahaber bülteninde Öykü Evren'in haberi sırasında yayın kesildi ve tesadüf bu ki bu haber bittikten hemen sonra bülteni izlemeye devam etti tüm Eskişehir'liler. Kim bilir belki daha birçok şehirde de aynı şeyler bu dakikalar içinde yaşanmış olabilir. Gizli sansür yüzünü bir kez daha gösterdi. İşin belki de en trajikomik tarafı habere henüz girilmişti ve duyabildiğimiz ilk cümleler şöyleydi: ''Eşcinseller susmaya..'' Eşcinseller susmayacaktı ama geç olmuştu artık, çoktan sansürün gri bulanık görüntüsü ekranda yerini almış derin bir sessizlik ekranı kaplamıştı bile. Haberin konusunun Öykü'yle ilgili olduğunu öğrendik o kadar. Gerisini de merak etmemek lazım, ne olur ne olmaz beynimizi de sansürler sonra, belli mi olur.

Gizli sansür belki de lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüeller için artık çok daha önemli bir engelleyici haline geldi. Burada önemli olan haberin kime ya da neye ait olduğundan çok haber alma özgürlüğümüzün birileri tarafından keyfi olarak engelleniyor oluşunun çok büyük bir demokrasi ve insan hakları sorunu olması… Peki, suçlu kim? Kim bu sansürcüler? Orası büyük bir sır, kim gururla açıklar ki ben yaptım diye… Bakalım bundan sonraki sansürü ne zaman izleyeceğiz?

*Muhabirimizin diğer haberleri

[["Var"ların "yok"ları için bu sefer ‘Ufuk’ta meclis var!]]

[[Bir psikiyatr buhranı "gözünden tanımak"]]

[[Engelleri yıktık!]]

[[Elimin hamuruyla reddediyorum!]]

[[Bu siteye erişim Engellenemez]]

[[Eskişehir'de "Yürüyoruz’]]

[[Eskişehir'de bir ilk!]]

[[Yerelden zafere ilk adım!]]


Etiketler: medya
nefret