16/01/2025 | Yazar: Kaos GL
GLAAD Başkanı Sarah Kate Ellis: “Seçilmiş yetkililer ve sosyal medya platformları da dahil olmak üzere LGBTQ+ karşıtı politikalar ve söylemler yükselirken veriler şaşırtıcı değil.”

Dünyanın en büyük LGBTİ+ medya örgütü GLAAD, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) nefret suçlarını raporladığı ALERT Desk’in son verilini paylaştı.
Verilere göre; 2024’te ABD genelinde 918 LGBTİ+ karşıtı olay kaydedildi. Olaylar arasında 260'tan fazla LGBTİ+ karşıtı buluşma, 140 bomba tehdidi ve LGBTİ+’lara yönelik 85 saldırı yer aldı.
ALERT Desk, ABD’de eğitim alanında LGBTİ+ karşıtı olaylarda da artış yaşandığını, eğitim sektöründe çalışanlara LGBTİ+’lara destekleri nedeniyle 216 şiddet ve taciz olayının yaşandığını bildirdi.
GLAAD, daha önce Ekim 2024'te ALERT Desk’in ABD'de 1.850'den fazla LGBTİ+ karşıtı olayı takip ettiğini ve bunun Haziran 2022-Haziran 2024 arasında LGBTİ+ karşıtı nefrette yüzde 112'lik bir artışa denk geldiğini bildirmişti.
“LGBTQ+ karşıtı politikalar yükselirken, veriler şaşırtıcı değil”
GLAAD Başkanı ve CEO'su Sarah Kate Ellis, nefret suçu bulgularını "şok edici" olarak niteledi ve "seçilmiş yetkililer ve sosyal medya platformları da dahil olmak üzere LGBTQ+ karşıtı politikalar ve söylemler yükselirken, verilerin nihayetinde şaşırtıcı olmadığını" da sözlerine ekledi.
Ellis şunları söyledi:
“Sözler, öneriler ve eylemler, LGBTQ+’lara ve gençlere destek hala büyük çoğunluk seviyelerinde olsa bile, gerçek dünyada gerçek insanlar üzerinde sonuçlar doğuruyor. Birlikte, yalnızca LGBTQ+’ların zarardan korumakla kalmayıp aynı zamanda sesimizi yükselten ve kucaklayan bir dünya için çabalamalıyız."
Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları, siyaset, dünyadan