05/02/2015 | Yazar: Kaos GL

Amerikan gençlik dizisi Glee’deki ‘Koç Beiste’ karakteri, dizinin final sezonunda geçiş sürecini yaşayacak.

Glee’nin ‘Koç Beiste’si trans geçiş sürecine başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Amerikan gençlik dizisi Glee’deki “Koç Beiste” karakteri, dizinin final sezonunda geçiş sürecini yaşayacak.
 
Amerikan gençlik dizisi Glee’deki “Koç Beiste” karakteri, 16 Ocak’ta yayınlanan bölümde trans erkek olarak açılmasının ardından dizinin final sezonunda geçiş sürecini yaşayacak.
 
“Bedenim, içimdeki benle örtüşmüyor”
 
Koçluğunu yaptığı futbol takımından bir öğrencisine ve okul müdürüne geçiş süreci için psikolojik tanı aldığını söyleyen Beiste, trans kimliğini şu sözlerle ifade etti:
 
“Bu, yatağa kiminle gitmek istediğimle değil, yatağa kim olarak gitmek istediğimle ilgili.”
 
“Hayatım boyunca böyle hissettim. Büyürken kafam gerçekten karışıktı. Erkek Fatma’nın teki olduğumu düşünüyordum. Ne yaparsam yapayım kendi tenimde rahat hissedemedim. Hiçbir zaman bedenimin içimdeki benle örtüştüğünü hissedemedim.”
 
“Canlandırdığım karakterle kimseye saygısızlık etmek istemem”
 
Koç Beiste karakterini canlandıran Dot-Marie Jones, People’a senaryoyu okuduğunda başta biraz duraksadığını anlattı:
 
“Son dört sezonda karakterimin temsil ettiği heteroseksüel kızları, erkek Fatma’ları yüz üstü bırakmak istemedim. Ama senaryoyu alınca, ‘aman Tanrım. Bu inanılmaz.’ oldum.”
 
Jones, açılma sahnesindeki oyunculuğuna ilişkin Advocate’a şu ifadelerde bulundu: “Yapmak istediğim son şey, canlandırdığım karakterle herhangi bir kişiye saygısızlık etmek olurdu.  O günden daha fazla onur duyduğum başka bir gün olmadı.”
 
Jones’a destek yağdı
 
Gelen tepkileri “İnsanlardan binlerce tweet aldım. Ağlıyordum” sözleriyle anlatan Jones, transların kendisine “kendimi TV’de görmek aklımın ucundan bile geçmezdi. Bunun benim için ne anlama geldiğini hayal bile edemezsiniz. İnsanlar artık belki anlar” dediğini paylaştı.
 
Koç Beiste, Glee’nin 13 Şubat’ta yayınlanacak bölümünde yeni görüntüsüyle seyircinin karşısına çıkacak. Hayran siteleri de açılma sahnelerinin ardından Beiste’den erkek zamiriyle bahsetmeye ve karakterin tercih ettiği yeni adı Shannon’u kullanmaya başladı.   

Etiketler: medya
İstihdam