06/07/2011 | Yazar: Kaos GL

Göçmen Dayanışma Ağı, 12 Temmuz’daki duruşma öncesi herkesi Festus Okey davasına müdahil olmaya çağırıyor. Katil zanlısı polis görevine devam ederken, mahkeme yaklaşık 4 yıldır Festus’un kimlik bilgilerini beklemeye devam ediyor.

Göçmen Dayanışma Ağı, Festus Okey davasına müdahil olmaya çağırıyor.
2007’de Beyoğlu karakolunda öldürülen Nijeryalı göçmen Festus Okey için bir süredir Göçmen Dayanışma Ağı müdahillik kampanyası örgütlüyor. Mahkeme yaklaşık 4 yıldır Festus Okey’in kimlik bilgilerini beklemek dışında hiç bir şey yapmıyor ve bu arada katil zanlısı polis görevine devam ediyor. 
 
Göçmen Dayanışma Ağı, Festus davasındaki tıkanmanın teknik bir usulden ibaret olmadığını, özünde göçmenlere yönelik bir ayrımcılık, yok sayma politikasına işaret ettiğini söyleyerek davanın takipçisi oldu ve bireyler olarak yasal müdahillik talebinde bulundu.
 
Bugüne kadar müdahillik talebinde bulunan yaklaşık 130 kişinin talebi ise reddedildiği gibi haklarında suç duyurusunda bulunuldu.  
 
Festus Okey’in öldürülmesi ve davanın gelişimi hakkında Göçmen Dayanışma Ağı’nın hazırladığı broşür ve müdahillik dilekçesi örneği şu linkten indirilebilir: http://gocmendayanisma.org/blog/2011/01/19/festus-okey-davasina-mudahil-olmaya-cagiriyoruz/ 
 
Müdahil olmak için dilekçenin çıktısını alıp doldurmak gerekiyor. "(isim soyisim)" yazan bölümleri ve en sondaki tarihi silip belgenin çıktısını aldıktan sonra kendi el yazınızla isim, soy isim, adres, tarih kısmı dolduruluyor. Dilekçeler iadeli taahhütlü posta ya da elden teslim edilebiliyor.
 
İadeli-taahhütlü postayla göndermek isteyenler için mahkeme adresi: Beyoğlu 4. Ağır Ceza Mahkemesi 2007/276 Esas, BEYOGLU-ISTANBUL.
 
Bugüne dek, İstanbul ve Ankara baroları ile İnsan Hakları Derneği dışında müdahil olma talebinde bulunan diğer tüm kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirten Ağ, yaptığı açıklamada yine suç duyurusunda bulunulmasını beklediklerini söyledi. Suç duyurusu sonucunda bağlı bulunulan karakola giderek ifade vermeyi gerektirebilir. 
 
Bir sonraki duruşma 12 Temmuz’da Beyoğlu 4. Ağır Ceza Mahkemesi (Halıcıoğlu) görülecek. Göçmen Dayanışma Ağı, 12 Temmuz Salı günü saat 13:00’de bir basın açıklaması yaparak, yeni müdahillik dilekçelerini verecek. Duruşmaya katılamayacak olanlar dilekçelerini iadeli-taahhütlü posta yoluyla gönderebiliyorlar. 
 
Göçmen Dayanışma Ağı, “Duyarlı insanları/yapıları, davaya müdahil olma başvurusunda bulunmaya ve Festus Okey’in bir insan olarak kimsesiz/yalnız olmadığını göstermeye çağırıyoruz.” açıklaması yaptı.

http://gocmendayanisma.org/


Etiketler: insan hakları, mülteci
İstihdam