20/04/2017 | Yazar: Kaos GL

Kadınlarla Dayanışma Vakfı, kadın dayanışmasını göçmen kadınlarla birlikte büyütüyor.

Göçmenlerin olmadığı kadın dayanışması eksiktir! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadınlarla Dayanışma Vakfı, kadın dayanışmasını göçmen kadınlarla birlikte büyütüyor.

Kadınlarla Dayanışma Vakfı’nın (KADAV) düzenlediği “Kadın Kadının Yurdudur: Göç ve Cinsiyet Temelli Şiddet Çalıştayı” 15-16 Nisan’da İstanbul’da gerçekleşti.

“Kadın Kadının Yurdudur” çalıştayında, hak temelli çalışan kadın örgütlerinden, göç ve insani yardım örgütlerinden, Suriyeli kadın örgütlerinden kadınlar bir araya geldi ve göç bağlamında göçmen kadınların karşılaştığı cinsiyet temelli şiddet biçimlerini ortaya koyup çözüm önerileri geliştirdi. Çalıştay, göçmen kadınların yaşadığı katmerli ayrımcılık, şiddet, erken ve zorla evlendirme, kız çocuklarının okula gönderilmemesi, kadınların yasal hakları konusundaki eksiklikleri, sığınakların yetersizliği, göçmen seks işçilerinin ve LGBTİ mültecilerin yaşadığı şiddet odağında gerçekleşti.

İkinci çalıştay için Gaziantep planlanıyor

İki gün süren bu Çalıştay aslında dayanışma ağı kurmaya yönelik bir ilk adım niteliğinde. Göçmen kadınların olmadığı bir kadın hareketinin eksikliğinden hareketle birlikte mücadele, eylem ve politika zemininin inşası için “Kadın Kadının Yurdudur” çalıştayının devam toplantısının Gaziantep’te yapılması planlanıyor.

Sivil Düşün desteği ile gerçekleşen çalıştaya bağımsız kadın katılımcıların haricinde; Yarının Kadınları Derneği, Reyhanlı Kadın Komitesi(S.W.C.), ASAM Kadın Merkezi’nden kadınlar, Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği, TDA, Adana Kadın Dayanışma Derneği, Mavi Kalem Derneği, İzmir Kadın Dayanışma Derneği, Mokid, Demir Leblebi Derneği, Ankara Kadın Dayanışma Vakfı, İnsan Kaynağını Geliştirma Vakfı,  Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, Gaziantep Kırkayak, Kızılay, Deniz Yıldızı Kadın Dayanışma, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu İstanbul, TKDF/Care İnternational, Eşitiz Eşitlik İzleme Grubu, Yuva Derneği, DRC, Şişli Belediyesi Göç Birimi’nden kadınlar, Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Platformu katıldı.


Etiketler: kadın
İstihdam