11/02/2021 | Yazar: Kaos GL

“İşin aslı bu: Hedef gösterdiğiniz tüm LGBTİ+’lar bugün canlarının derdinde, ‘Hande Kader gibi öldürülecek miyiz’ diye kaygı içinde.”

Gökçe Gökçen: “İşin aslı hedef gösterdiğiniz tüm LGBTİ+’lar bugün canlarının derdinde” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, parti genel merkezinde Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine ilişkin açıklama yaptı.

Gökçen, Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün kapatılmasını şu ifadelerle eleştirdi:

“İçişleri Bakanı, ‘Dört LGBT sapkını gözaltına alındı’ dedi, açık açık insanları cinsel yönelimleri nedeniyle hedef gösterdi. Sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, çarpıtmalara yer verdiği bir tweet paylaştı, resmi belgeye yer verdi, ‘LGBT çalışmaları aday kulübünün adaylık statüsünün 2 Şubat itibariyle kaldırılmasına karar verilmiştir.’ Cumhurbaşkanlığı, işi gücü bırakmış bir üniversitenin öğrenci kulübü ile uğraşıyor. Tartışma konusu olan sergiyi LGBTİ kulübünün düzenlemediği ortaya çıktı.”

Gökçen, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sosyal medyada eleştirilere sebep olan “İşin Aslı” paylaşımına dair de şöyle dedi:

“Emniyet Genel Müdürlüğü başka bir propaganda faaliyeti daha yaptı. Yazmışlar ki, ‘işin aslı…’ İşin aslını söyleyelim: İşin aslı bu: Hedef gösterdiğiniz tüm LGBTİ+’lar bugün canlarının derdinde, ‘Hande Kader gibi öldürülecek miyiz’ diye kaygı içinde. Bimeks’de çalışan kadın işçi, ‘48 yaşındayım, kimse işe almıyor, buraya gençliğimi verdim. Hiç oturmadan çalıştım, dizlerim tutmuyor, sabah simit satıyorum fabrika önünde 20 lira, 25 lira kazanayım diye, beni sömürdüler.’ Cumartesi annelerinin 700. buluşmasında gözaltına alınan ve yine terörist ilan edilen 82 yaşındaki Emine Ocak’a yapılan bu muamele. İhmallerinizle ölümüne sebep olduğunuz ve hep 9 yaşında kalacak olan ve utanmadan tren cinayetinin sorumlularını değil de annesini yargıladığınız Oğuz Arda Sel. Dövülerek öldürülen hep 19 yaşında kalan Ali İsmail Korkmaz. Kaybettiğimiz 301 Somalı madenci. Dosyasını kapattığınız Rabia Naz Vatan. Yine dosyasını kapattırdığınız AKP milletvekilinin evinde ölü bulunan Nadira Kadirova. Üniversiteye taktığınız kelepçe. Bütün kadın cinayetlerinde gördüğümüz mesele, kadına şiddete başvuranlara karşı uygulamayı sürekli olarak reddettiğiniz, ama bu ülkenin gençlerine layık gördüğünüz elektronik kelepçe. ‘Öldürülecekler listesi yapıyoruz’ diyenler serbestken öğrencilerin hapsedildiği bu karanlık.”

“İlk gün söyledik bugün de söylüyoruz: Hedef gösteremezsin. Kimlikler üzerinden nefret söyleminde bulunamazsın. Kamu kurumlarının ağzından halkın bir bölümünü marjinal ilan edemezsin. Renkleri yasaklayamazsın. Öğrencileri öyle kafana göre terörist falan ilan edemezsin. Anayasal hakkı, barışçıl gösteriyi öyle keyfine göre yasaklayamazsın. Mafya liderlerini arkana alarak ‘yüreğiniz yetiyorsa’ diye delikanlılık taslayamazsın. Dünyaca bilinen saygın hocalarımızı ‘birilerinin karısı’ diyerek aşağılayamazsın. Sözde dekanlarla bir gece vakti işi bitirir ertesi gün işimize bakarız diye tehditler savuramazsın.”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, kadın, yaşam, nefret suçları, eğitim, siyaset
nefret