30/04/2018 | Yazar: Kaos GL

13. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nden “Gökkuşağının Altında” seçkisi ve LGBTİ+ filmleri…

Gökkuşağı filmleri İşçi Filmleri Festivali’nde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Sessizlik sinemada güzel” diyen 13. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nden “Gökkuşağının Altında” seçkisi ve LGBTİ+ filmleri…

Bu yıl “Sessizlik sinemada güzel” temasıyla yola çıkan 13. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 1-7 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da gerçekleşecek. Festival dört şehirdeki gösterimlerden sonra, ilerleyen günlerde birçok kenti kapsayan ve yıl boyu sürecek uzun bir yolculuğa çıkacak.

Festivalin Ankara programı kapsamında 9 Mayıs’ta Gökkuşağının Altında Film Günü yapılacak. Gacı Gibi, Onun Hikayesi, Şugar Çarkı ve Havadan Sudan bu kapsamda gösterilecek filmler.

Ankara programı için tıklayınız.

Gacı Gibi üç şehri geziyor

Mersin’de yaşayan trans kadın seks işçisi Deniz’in mücadelesini konu alan Gacı Gibi, festival kapsamında üç şehirde gösterilecek.

Deniz, Mersin’de yaşayan trans seks işçisidir. Sokakta seks işçiliği yaparken bir grubun nefret saldırısına uğrar. Bıçak darbeleriyle ağır şekilde yaralanmış üstelik kaçmaya çalışırken arabanın altında kalarak bacağı kırılmıştır. Sağlığına kavuşmaya çalışırken bir taraftan da hak mücadelesini de sürdürmektedir. Nefreti yenmenin bir yolu da gündelik hayatın içinde daha çok görünmek ve bu sayede toplum tarafından kabul edilmektir.

Gacı Gibi İstanbul gösterim tarihleri

4 Mayıs Cuma günü saat 18:15'te "TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi",

5 Mayıs Cumartesi saat 17:30' da "Yeşilçam Sineması",

5 Mayıs Cumartesi saat 17:30' da "Beşiktaş Halkevi"

Gacı Gibi Ankara gösterim tarihleri

3 Mayıs Perşembe saat 16:20' de "Çağdaş Sanatlar Merkezi",

8 Mayıs Salı günü, saat 16:00' da "BlackFish"

9 Mayıs Çarşamba saat 12:00 'da "Çağdaş Sanatlar Merkezi"nde "Gökkuşağının Altında Film Günü" seçkisinde

Gacı Gibi İzmir gösterim tarihleri

4 Mayıs Cuma Günü, saat 18:45'te "Fuar Gençlik Tiyatrosu"

Askı: Polonya’da kürtaj hakkı mücadelesi

Polonya’daki kürtaj hakkı mücadelesini konu alan, yönetmen Nilgün’ün filmi Askı da festival kapsamında seyirciyle buluşacak.

2016 yılında Polonya hükümeti kürtaj hakkını tamamen yasaklamaya çalıştı ve karşılığında büyük bir toplumsal hareketle karşılaştı. Poznan kentine yoğunlaşan film, yabancı bir kadının kamerasından insanların nasıl harekete geçtiğini, güvenli erişilebilir kürtaj hakkı mücadelesini, dünyanın her yerinden kadınların, transların deneyimlerini anlatırken bir yandan da farklı ülkelerden feministlerin arasında köprü olmayı umuyor. Filmde aynı zamanda yönetmen kendi hikayesinden izleri yansıtıyor.

Festival hakkında detaylı bilgi ve gösterimler için tıklayınız.

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam