21/06/2021 | Yazar: Gözde Demirbilek

Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks + Aileleri ve Yakınları Derneği (LİSTAG), “Gökkuşağına Ses Ver” isimli podcast yayınına başladı. Yayının ilk konuğu LİSTAG gönüllüsü Neşe Tamer.

 “Gökkuşağına Ses Ver” başladı: Göçmen Kuşuma Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Bir çocuğum daha olsun istedim. Öncelikle büyük kızıma ömür boyu can yoldaşı olsun dedim, sonra bir kızım olsun istedim. Kocaman bir yüreği olsun istedim, sevmeyi almayı vermeyi dağıtmayı da bilsin istedim. Sonra biraz şımardım. Olmuşken kıvırcık siyah saçlı ve yeşil gözlü olsun istedim. Kısa bir süre sonra tüm dileklerimin yerine gelmiş olduğunu öğrenecektim, bir mucize gerçekleşmişti. Kızım doğmuştu. 17 yıl sonra kızımın lezbiyen olduğunu öğrendim. Aynı anda dünya insanın başına gerçekten yıkılıyormuş onu öğrendim. Koskoca bir enkazın altında kalmıştım. Göz gözü görmüyordu, nefes alamıyordum dünya durmuştu renkler solmuştu ışık yoktu. Kızım kaybolmuştu. Varlığımın büyük bir kısmını anneliğim üzerinden sürdüren ben de kaybolmuştum. İşin kötü yanı halimden memnundum, bulunmak istemiyordum.” (Göçmen Kuşuma’dan)

Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks + Aileleri ve Yakınları Derneği (LİSTAG), “Gökkuşağına Ses Ver” isimli yeni bir podcast yayınına başladı. Yayının pilot bölüm konuğu, derneğin “Gökkuşağından Hikayeler” kitabında yer alan “Göçmen Kuşuma” hikayesinin sahibi, lezbiyen çocuğu olan LİSTAG gönüllüsü Neşe Tamer oldu.

Hikayesinin Kübra Uzun tarafından seslendirilmiş ilk bölümüyle başlayan yayında Tamer, hem kendine hem çocuğuna yaşattıkları için bir özür mektubu olarak tanımlıyor hikayesini:

“Bu hikaye aslında bir mektup, kızıma yazdığım bir mektup. Aynı zamanda hem ona hem kendime yaşattıklarım için bir özür aslında. Bu mektup ile kızım onu, her ne kadar bir mucize gerçekleşmiş ve tüm dileklerim yerine gelmiş olsa da, koşulsuz ve varoluşundan dolayı sevdiğimi yeniden duysun istedim.”

Gökkuşağına Ses Ver’in ilk bölümünü Spotify ve iTunes üzerinden dinleyebilirsiniz.


Etiketler: medya
nefret