27/11/2012 | Yazar: Kaos GL

Genelkurmay’ın disiplin cezalarını yeniden düzenleyip, tasarıda eşcinselliği de meslekten atılma nedeni olarak belirtmesi üzerine Gökkuşağının Kızılı bir açıklama yayınladı.

Gökkuşağının Kızılı’ndan TSK’ye Uyarı: "Aklınızdan Bile Geçirmeyin!" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Genelkurmay’ın disiplin cezalarını yeniden düzenleyip, tasarıda eşcinselliği de meslekten atılma nedeni olarak belirtmesi üzerine Gökkuşağının Kızılı bir açıklama yayınladı.
Basın açıklaması şöyle:
 
"Türk Silahlı Kuvvetleri, AKP iktidarı ile “şiir gibi uyum içinde” çalışmaya devam ediyor. TSK’da disiplin suçlarını düzenleyen yeni sisteme göre, ordudan atılmayı gerektiren davranışlar arasında eşcinsel ilişkiye girmek de yer alıyor. Yıllardır “pembe tezkere” dayatması üzerinden insan onurunu postallar altında ezen TSK, ayrımcılığı bir üst boyuta taşımaya hazırlanıyor.
 
Gündeme gelen düzenlemeye yakından bakıldığında, Türkiye’de yürürlükte olan Ceza Kanunu’nda suç kapsamında olmayan eşcinselliğin bu kapsama sokulduğu, LGBT’lerin geleceğini daha da karartacak yasal ve hukuki düzenlemelere alt yapı oluşturulduğu hemen göze çarpıyor.
 
Gökkuşağının Kızılı olarak uyarıyoruz: Aklınızdan bile geçirmeyin!
 
Yeni disiplin yönetmeliğinde eşcinsel ilişki adam öldürme, rüşvet, dolandırıcılık, yolsuzluk gibi suçlarla bir tutulmakta, eşcinsellik kriminalize edilmeye çalışılmakta, toplumun LGBT’lere yönelik önyargıları pekiştirilmek istenmektedir. Eşcinselliğin Ceza Kanunu’nda suç olarak tanımlanması için toplum hazır hale getirilmekte, LGBT’lere yönelik saldırılar cesaretlendirilmektedir.
 
Tüm kurumlarıyla devleti ve toplumu kademeli olarak daha gerici bir yörüngeye sokan AKP iktidarı, LGBT’leri sindirmeyi başaramayacak. Eşcinselliğin suç olarak gösterilmeye çalışılması karşısında asıl suçun ayrımcılık olduğunu vurgulamaya devam edeceğiz. Ceza Kanunu’nda tanımlanması gereken olgu eşcinsellik değil nefret cinayetleridir.
 
Gökkuşağının Kızılı olarak hatırlatıyoruz: Boyun eğmeyeceğiz!"
 
10 Soruda Gökkuşağının Kızılı: http://www.kaosgl.org/sayfa.php?id=12253

Etiketler: insan hakları, askerlik
İstihdam