25/07/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Karesi Belediyesi’nin gökkuşaklı şemsiyelerle süslediği sokak, homofobikleri rahatsız etti.

Gökkuşaklı şemsiyelere “delikanlı” tepkisi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Karesi Belediyesi’nin gökkuşaklı şemsiyelerle süslediği sokak, homofobikleri rahatsız etti.  

Balıkesir’in Karesi ilçesinde Çankaya Sokak, belediye tarafından gökkuşaklı şemsiyelerle renklendirildi. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, renklendirme çalışmasını sosyal medya hesaplarından #RenkliKaresi hashtagi ile duyurdu. Yılmaz, paylaşımına şemsiyeli sokağın Karesi’ye renk kattığını belirtti: “Güzel ilçemiz Karesi’ye renk katan şemsiyeli sokağımız, hem yayalara mutluluk veren görüntülere sahne oluyor hem de en güzel selfielere konu olarak sosyal medya hesaplarında yer buluyor.”

İlçe sakinleri tarafından beğeniyle karşılanan proje, homofobikleri rahatsız etti. Yılmaz’ın paylaşımı altına yorumlar atarak renklerin “manidar” olduğunu söyleyenler, nefreti sosyal medyada örgütlemeyi hedefledi.

Homofobik yorum yapan kişilerden birinin, kişisel hesabında “Sokağımız güzelleşiyor, RENK SEÇİMİ ANLAMLI DEĞİL Mİ” diyerek yaptığı paylaşımın altına “Bu renk gökkuşağı yani topların, yumuşakların simgesi”, “Başkan bu renkler delikanlıyı bozar” ve “Belediye bu rengi aramış olmalı” yorumları gecikmedi.

“Delikanlıyı bozan” gökkuşaklı şemsiyeler yerinde

Karesi Belediyesi ise tüm bu yorumların ardından, Twitter hesabından “Karesi çok renkli! Şehir estetiğini göz önünde bulundurarak gerçekleştirmiş olduğumuz Şemsiyeli Sokak projemizle Karesimize hem prestij hem de renk kattık. Adım attığınız bir sokakta aniden renkli görüntülerle karşılaşabilirsiniz. Bizden söylemesi!” paylaşımında bulunarak gökkuşaklı şemsiyelerin yerinde olduğunu ve kaldırılmayacağını gösterdi.


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam