09/07/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

Google eşcinsel karşıtı yasaları olan ülkelerde aktivizm yapacak. Açıklamayı gerçekleştiren şirket yetkilisi Cumartesi günü Google’ın yeni ‘Legalize Love’ (Aşkı Yasallaştır) kampanyasını başlattı.

Google ‘Aşkı Yasallaştır’ Kampanyasıyla LGBT Haklarının Arkasında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Google eşcinsel karşıtı yasaları olan ülkelerde aktivizm yapacak. Açıklamayı gerçekleştiren şirket yetkilisi Cumartesi günü Google’ın yeni “Legalize Love” (Aşkı Yasallaştır) kampanyasını başlattı.
 
Kampanya belli eşcinsel faaliyetlerinin yasak olduğu Singapur ve eşcinsel çiftlerin yasal olarak tanınmadığı Polonya gibi ülkelere odaklanacak.
 
İş hayatındaki LGBT’lerin network sitesi Dot429’un haberine göre, Google yönetiminden Mark Palmer-Edgecumbe Londra’da düzenlenen Küresel LGBT Çalışma Hayatı Zirvesi’nde “Gey, lezbiyen, biseksüel ve trans çalışanlarımızın ofis dışında da ofisteki deneyimlerinin aynısı yaşamalarını istiyoruz,” şeklinde konuştu. “Bu açıkçası çok tutkulu bir çalışma.” Google yerel şirketlerle ittifak geliştirmeye ve taban örgütlenmelerini desteklemeye odaklanacak. Citigroup ve Ernst & Young hâlihazırda ortak olarak imza atanlar arasında.
 
ABD’den bir Google sözcüsü kampanyayı Google çalışanlarının dünya çapında süregelen aktivizm çabalarını destekleyen bir yapı olarak tanıttı. Uluslararası yürütülecek kampanya özellikle Avrupa ve Asya’nın belli bölgelerini hedefliyor, dedi.
 
Google’ın yazılı açıklaması şöyle: “Aşkı Yasallaştır” eşcinsel karşıtı yasaları olan ülkelerde gey ve lezbiyenler için ofis içinde ve dışında daha güvenli koşullar yaratmayı hedeflemektedir.”
 
Google’ın çalışma hayatı politikaları eşcinsel hakları grupları tarafından sıklıkla takdir görüyor, bunlar arasında vergi kesintilerinden kaynaklanan haksızlıkları dengelemek için eşcinsel çalışanlarının maaşlarını artırma kararı da var. Google ayrıca İnsan Hakları Kampanyası tarafından hazırlanan bu yılki “çalışmak için en iyi yerler” listesinde yer aldı.
 
Bazı haber kaynakları kampanyanın dünya çapında eşcinsel evliliğin kabulünde rol oynayacağını iddia etse de Google sözcüsü bunu yalanladı. Kampanyanın odağında insan hakları ve çalışma hayatındaki ayrımcılık olduğunu belirtti.
 
Google daha önceden de eşcinsel evlilik meselesinde sesini çıkarmıştı, bunlardan en akılda kalanı 2008’de Kaliforniya’da eşcinsel evliliği yasaklama teklifine (Proposition 8) karşıydı.
 
Şirketin bloğunda “Bunu temelde bir eşitlik meselesi olarak görüyoruz,” yazan Google eş kurucusu Sergey Brin “pek çok çalışanlarına tüyler ürpertici ve ayrımcı etkileri dokunacak olan teklifi” kınamıştı.  Yasak güçbelâ geçse de sonradan federal yüksek mahkeme tarafından anayasaya aykırı bulunmuştu.
 

Etiketler: insan hakları
İstihdam