27/01/2015 | Yazar: Kaos GL

Google, ‘eşcinsel’ kelimesinin karşılığı olarak hakaret anlamı taşıyan kelimeleri kullandığı için özür dileyerek sorunun giderileceğini söz verdi.

Google’dan ‘eşcinsel’ çevirisi için özür Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Google, “eşcinsel” kelimesinin karşılığı olarak hakaret anlamı taşıyan kelimeleri kullandığı için özür dileyerek sorunun giderileceğini söz verdi.
 
Google, ücretsiz çeviri hizmeti Google Translate’te “eşcinsel” kelimesinin bazı dillerdeki karşılığının hakaret anlamı taşımasından ötürü kullanıcılarından özür diledi.
 
Google Translate’in internette mevcut diğer çevirilerden otomatik olarak yararlandığını belirten firma sözcüsü, kullanıcıların bu tür konularda kendilerine geri dönüş yapmasını takdir ettiklerini belirtti.
 
“Bu durumun yarattığı her türlü rahatsızlık için özür dileriz” diyen Google sözcüsü, sorunu gidermek için hemen harekete geçtiklerini söyledi.
 
Çeviriler nefret ve hakaret saçıyor
 
Fransızca, İspanyolca ve Portekizce gibi dillere yapılan çevirilerde karşılaşılan kelimeler üzerine All Out’un başlattığı imza kampanyasına on binlerce kişi destek verdi. Google Translate’in her ay 500 milyon kişi tarafından kullanıldığına dikkat çeken dilekçede çevirilerdeki sorunun nefret ve hakaret saçtığına dikkat çekildi. 

Etiketler: medya
İstihdam