14/12/2012 | Yazar: Hande Çayır

Matrix film serisinin yapımcı ve yönetmenleri Wachowski kardeşlerin yarısı Lana Wachowski, İnsan Hakları Derneği’nin Görünürlük Ödülü’ne layık görüldü.

Görünürlük Ödülü Trans Wachowski’ye Verildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Matrix film serisinin yapımcı ve yönetmenleri Wachowski kardeşlerin yarısı Lana Wachowski, İnsan Hakları Derneği’nin Görünürlük Ödülü’ne layık görüldü. Dernek başkanı Chad Griffin, ödülünü vermeden önce Wachowski’yi Lana, Hollywood’dabir efsane olsa da, dünyadaki milyonlarca LGBT birey için tam manasıyla bir kahraman” diyerek tanıttı.

Lana Wachowski:Yaşım büyüdükçe sonsuz bir uykusuzluk ve yalnızlık hissi birleşip kaçınılmaz bir depresyona dönüştü. Hiçbir zaman uykucu biri olmadım, fakat lisenin ikinci yılında, etrafımdaki bütün erkek arkadaşlarımın sakalları çıkmaya başladığında, ben de yorulmadan, uyumadan saatlerce aynaya bakmaya başladım, bir gün kendi yüzümde göreceklerimden korkarak. Kendimi koruyacak dile sahip olmadığım, kendime örnek alacağım kimsenin olmadığı bu noktada kafamda duyduğum seslere inanmaya başladım ben de  – Bir ucube olduğuma, içimde bir şeylerin kırık olduğuna, bende çok yanlış bir şeylerin olduğuna, beni kimsenin sevmeyeceğine inanmaya başladım.”
 
Aşağıdaki linkten konuşmanın tamamına ve Türkçe metin çevirisine ulaşabilirsiniz:

Etiketler: kültür sanat
İstihdam