16/05/2012 | Yazar: Kaos GL

Gözaltındaki anarşistlerin İstanbul Emniyeti’ndeki ifade işlemleri başladı. Gözaltındakilerin bugün adliyeye çıkarılması bekleniyor.

Gözaltındaki anarşistlerin İstanbul Emniyeti'ndeki ifade işlemleri başladı. Gözaltındakilerin bugün adliyeye çıkarılması bekleniyor.
 
Avukat Muhsin Kemal Şimşek, gözaltı sayısının 60'ı geçtiğini, yeni gözaltıların olduğu yönünde bilgiler verildiğini ancak henüz netleştiremediklerini kaydetti.
 
Kadıköy Paylaşma ve Dayanışma Derneği, Taksim'deki Kolektif 26A'nın kafesi 14 Mayıs'ta kar maskeli ve uzun namlulu silahlı özel tim polisleri tarafından basılmıştı. 60 kişi üç gündür Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde tutuluyor.
 
14 Mayıs Pazartesi günü İstanbul’da gerçekleşen operasyonlarda gözaltına alınan anarşistlerle dayanışmak amacıyla Devrimci Anarşist Faaliyet bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
 
“Anarşizm Tutsak Alınamaz Gözaltılar Serbest Bırakılsın”
 
“Anarşizm Tutsak Alınamaz Gözaltılar Serbest Bırakılsın” yazılı pankartın açıldığı Taksim tramvay durağında yapılan basın açıklamasında devletin terör dalgasına bir yenisinin daha eklendiği, bu dalganın anarşizme, anarşistlere yönelik olduğu vurgusu yapıldı. Basın açıklamasında gözaltına alınanların serbest bırakılması istendi.
 
14 Mayıs Pazartesi günü sabaha karşı gözaltına alınan 58 kişinin serbest bırakılması için, Devrimci Anarşist Faaliyet’in çağrısı, çeşitli anti-otoriter ve sol örgütlerin desteğiyle Taksim Tramvay Durağı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Dün akşam (15 Mayıs) yapılan basın açıklamasında, gözaltı süreciyle ilgili olarak avukat Davut Erkan söz aldı.
 
“Gözaltındakilere dört gün tecrit ve işkence”
 
“Terörle mücadele” iddiasıyla tutulan gözaltındakilerle 24 saat görüştürülmediklerini belirten avukat Davut Erkan, savcılıktan alınan izinle görüşme hakkının üç gün daha kullandırılmayacağını açıkladı.
 
Müvekkillerinin bir kısmının vejetaryen-vegan, bir kısmının hasta olduğunu, ihtiyaçlarının karşılanmadığını, polisin ilaçlarını vermediğini, ışıktan yoksun bıraktığını ve kötü koşullar altında bulunduklarını ifade etti. 8 aylık hamile birini dahi 24 saate yakın gözaltında tuttuklarını aktardı. Erkan, “Arkadaşlarımız 4 gün tutulacaklar ve bu süreçte terbiye edilmeye çalışılacaklar. Susturulmak, terbiye edilmek istenenler; savaşa karşı duranlardır, barış isteyenlerdir, kadına yönelik şiddete karşı olanlardır, HES’lere karşı mücadele yürütenlerdir” şeklinde konuştu. Tecrit ve işkence altında tutulan bu kişilerin, HES’e, savaşa ve ırkçılığa karşı olduklarını söyledi.
“Kar maskeleri ve uzun namlulu silahlarla eş zamanlı baskınlar”
 
Devrimci Anarşist Faaliyet adına okunan basın açıklamasında, düzenlenen operasyonlar kapsamında, Kadıköy’de bulunan Paylaşma ve Dayanışma Derneği’ne, 26A Kolektifi’nin Taksim’deki kafesi olan Kafe26A’ya, birçok Devrimci Anarşist Faaliyet’linin, Lise Anarşist Faaliyet’linin, Paylaşma ve Dayanışma Derneği üyesinin ve Kolektif 26A gönüllüsünün evlerine ‘terörle mücadele ekipleri’ tarafından, kar maskeleri ve uzun namlulu silahlarla eş zamanlı baskınların düzenlendiği teşhir edilirken, “Yapılan operasyonlarda arkadaşlarımız polis tarafından darp edilerek gözaltına alınırken, bunun dışında birçok anarşist birey de bu gözaltı terörüne maruz kaldı.” dendi.
 
Açıklamanın devamında “Anarşizmin bu topraklarda toplumsallaşmaya başladığı şu günlerde, yapılan operasyonların ve baskıların amacı anarşizmin ve mücadele etmekte olan anarşistlerin sindirilmesidir. T.C Devleti’nin, tarihinde ilk kez anarşistleri hedef alarak yaptığı bu operasyon doğrudan anarşizme ve anarşistlere yöneliktir.” denildi.

 


Etiketler: insan hakları
İstihdam