29/11/2009 | Yazar: Kaos GL

Kamu emekçilerinin 25 Kasım uyarı grevinin ardından hükümet soruşturma açmaya hazırlanıyor. KESK ise greve katılanların hakkını savunmaya yönelik hazırlık yapıyor

Grev Çalışanların Hakkı, ‘Yaptırım’ Yasal Değil! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kamu emekçilerinin 25 Kasım uyarı grevinin ardından hükümet soruşturma açmaya hazırlanıyor. KESK ise greve katılanların hakkını savunmaya yönelik hazırlık yapıyor

25 Kasım’da emekçilerin bir günlük iş bıraktığı büyük uyarı grevinin yankıları sürüyor. Başbakanın ‘Yaptırım olacak’ açıklamasına karşı KESK  greve katılan üyelerinin ve üye olmayanların hakkını savunmaya yönelik çalışma başlattı. 

KESK soruşturma açılması ihtimali üzerine üyelerini ve üye olmadığı halde greve katılanların haklarını savunmaya yönelik çalışma başlattı. Konfederasyon, sendika üyesi olanlar ve olmayanlar için iki ayrı savunma metni örneği hazırladı.

Sendika üyeleri için hazırlanan metinde “Üyesi olduğum Konfederasyonun aldığı kararı benimseyerek, anayasal haklarım doğrultusunda demokratik tepkilerimi göstermek amacıyla söz konusu etkinliğe, sendika üyesi olarak katıldım” denildi.

Kamu emekçilerinin ekonomik taleplerinin kriz bahane edilerek geri çevrildiği, toplu görüşmelerde önceden belirlenen zam oranlarının dayatıldığı, TİS ve grev haklarının kullanımının engellendiğinin vurgulandığı savunma ifadesi metninde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Danıştay kararlarının da örnek alındığı, bu doğrultuda 1 günlük uyarı grevi kararı alındığı belirtildi.
 
Herhangi bir sendikaya üye olmayan fakat greve katılan vatandaşlar için de ayrı savunma hazırlandı.
 
25 Kasım Uyarı Grevine katılan sendika üyeleri ve üye olmayanlar için açılabilecek soruşturmalarda kullanılacak ifade örnekleri
 
Uyarı Grevi Eylemi’yle ilgili KESK ve KESK’e bağlı sendikaların avukatlarınca hazırlanan ortak savunma örneklerine aşağıdaki linkten ulaşılabilir.
 
Savunma örnekleri ‘Sendika Üyesi olanlar’ ve ‘Sendika Üyesi olmayanlar’ için 2 ayrı biçimde hazırlandı...
 


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam