19/10/2011 | Yazar: Kaos GL

Avrupa ve Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet, Avrupa Araştırma ve Dokümantasyon Merkezi (CREDE) ile Medya Çalışmaları ve Araştırma ve Uygulama Merkezi (MEDİAR) tarafından ortaklaşa düzenlenen Avrupa Günlerinde ele alınıyor.

GSÜ’de ‘Toplumsal Cinsiyet’ Tartışmaları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Avrupa ve Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet, Avrupa Araştırma ve Dokümantasyon Merkezi (CREDE) ile Medya Çalışmaları ve Araştırma ve Uygulama Merkezi (MEDİAR) tarafından ortaklaşa düzenlenen Avrupa Günlerinde ele alınıyor. Toplantılara Avrupa ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 20 kadar konuşmacı katılıyor
 
Galatasaray Üniversitesi Avrupa Günleri kapsamında her yıl düzenlenen uluslararası konferansın dokuzuncusu “Avrupa ve Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet” başlığı altında 20-21 Ekim 2011 tarihlerinde gerçekleşecek. 
 
Avrupa Araştırma ve Dokümantasyon Merkezi (CREDE) ile Medya Çalışmaları ve Araştırma ve Uygulama Merkezi (MEDİAR) Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Araştırma Grubu’nun ortak olarak düzenlediği konferansta kadınların günümüzdeki sorunları siyaset, istihdam, kültürel yaşama katılım, kadınlara uygulanan şiddet, ayrımcılık, yok sayma, medya ve cinsiyetçi temsiller, biçimsel ve gerçek haklar arasındaki uçurum çerçevesinde irdelenecek.
 
Birçok Avrupa ülkesinden ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen yirmiden fazla konuşmacının katılımıyla gerçekleşecek olan uluslararası konferans, Paris 8 Üniversitesi profesörü ve feminist araştırmacı Eleni Varikas’ın konuşmasıyla başlayacak.  
 
Açılışını yapmak üzere, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sn. Fatma Şahin’in davet edildiği ve Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Sn. Laurent Bili’nin söz alacağı etkinlikte, akademik sunumların yanı sıra Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin belgeselleri yer alacak. Konferans, Melek Özman’ın, Türkiye sinemasında kadın karakterleri irdelediği “70-80-90, Masum-Küstah-Fettan” filminin gösterimi ve yönetmen ile yapımda emeği geçen Filmmor ekibinin katılacağı söyleşiyle son bulacak. (gsuhaber.gsu.edu.tr)
 
9. Galatasaray Avrupa Günleri
Avrupa ve Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet
Uluslararası Konferans
 
20 Ekim ve 21 Ekim 2011
Saat: 09.30-18.00
 
Fransızca-Türkçe simültane çeviri yapılacaktır
Galatasaray Üniversitesi Ortaköy Yerleşkesi
Aydın Doğan Oditoryumu
Çırağan cad. No 36
 
İletişim:   Melda Sunar
melda.sunar@gmail.com
(212) 227 44 80 dahili 415
 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam