29/08/2022 | Yazar: Kaos GL

Sahnede gökkuşağı bayrağı açarak LGBTİ+ haklarını savunduğu için cinsiyetçi ve ayrımcı saiklerle hedef gösterildikten sonra tutuklanan Gülşen konutu terk etmeme koşuluyla (ev hapsi) tahliye edildi.

Gülşen’e ev hapsi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Nisan ayındaki konserinde çalışma arkadaşlarıyla yaptığı bir konuşma nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, 25 Ağustos Perşembe günü tutuklama talebiyle sevk edildiği sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanmıştı.

Sanatçının avukatlarının yaptığı itirazın ardından mahkeme bugün (29 Ağustos) denetimli serbestlik uygulamaya karar verdi. Sanatçı, konuyu terk etmeme koşuluyla (ev hapsi) tahliye edildi.

Ne olmuştu?

Önce konserde giydiği kıyafetler ardından da sahnede gökkuşağı bayrağı açarak, LGBTİ+ haklarını savunduğu için cinsiyetçi ve ayrımcı saiklerle hedef gösterilen Gülşen, 25 Ağustos’ta evinden gözaltına alındı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'de ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi.

Gülşen hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk Ceza Kanunu’nun “Madde “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama Suçu” başlıklı 216. maddesi kapsamında resen soruşturma başlatıldı. 

Gülşen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım, bulacağım..." ifadelerini kullanmıştı.


Etiketler: insan hakları, kültür sanat
nefret