25/08/2022 | Yazar: Kaos GL

Önce konserde giydiği kıyafetler ardından da sahnede gökkuşağı bayrağı açarak, LGBTİ+ haklarını savunduğu için cinsiyetçi ve ayrımcı sakilerle hedef gösterilen Gülşen tutuklandı.

Gülşen tutuklandı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Nisan ayındaki konserinde çalışma arkadaşlarıyla yaptığı bir konuşma nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, tutuklama talebiyle sevk edildiği sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Önce konserde giydiği kıyafetler ardından da sahnede gökkuşağı bayrağı açarak, LGBTİ+ haklarını savunduğu için cinsiyetçi ve ayrımcı saiklerle hedef gösterilen Gülşen, bu sabah evinden gözaltına alındı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'de ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi.

Gülşen hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk Ceza Kanunu’nun “Madde “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama Suçu” başlıklı 216. maddesi kapsamında resen soruşturma başlatıldı. 

Gülşen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım, bulacağım..." ifadelerini kullanmıştı.

İlk tepkiler

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi:

“Sanatçının “kin, nefret ve ayrımcılık” içeren sözler sarfettiğini belirten adalet Bakanından Gezi Direnişinde yer alan kadınlar için sürtük ifadesinin kullanılması konusunda da fikrini söylemesini ve bu sözleri kınamasını beklerdik. Zira Anayasa her kesim, kişiye kurum için geçerlidir.”

Kadın Koalisyonu:

Gülşen hakkında apar topar çıkarılan gözaltı kararı hukuğa tamamen aykırıdır. Hukuk, küçük bir grubun hedef gösterme ve keyfi cezalandırma aracı haline getirilemez!

Kadın Savunması:

İtaat yok, gökkuşağı bayrağı sallanacak, dekolte giyilecek, dans edilecek, imam hatipler de kapatılacak. Dinci gericiliğin, erkek yargının kadınlar üzerinde denetim aygıtına dönüşmesine itaat yok, isyan var! Yaşasın feminist laiklik, yaşasın feminist mücadelemiz!


Etiketler: insan hakları, kültür sanat
İstihdam