06/10/2015 | Yazar: Kaos GL

Avrupa Konseyi Eşitlik ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu Başkanı, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan 5 Kasım’da Ankara’da konuşacak.

Avrupa Konseyi Eşitlik ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu Başkanı, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan 5 Kasım’da Ankara’da konuşacak.

Gülsün Bilgehan, Kaos GL’nin 5-6 Kasım’da düzenlediği Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı’nda konuşacak.

Konferansın ilk gününde “Cinsiyet Temelli Dışlanma ve Şiddetle Mücadelede Siyasetin Rolü” başlıklı oturumda Avrupa Konseyi Eşitlik ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu Başkanı Bilgehan’a, HDP Milletvekili Emine Beyza Üstün, Avrupa Parlamentosu LGBT Hakları İntergrubu Eşbaşkanı Daniele Viotti, BM Kadın Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü, Türkiye Temsilcisi, Ingibjorg Solrun Gisladottir, Muhafazakâr Parti LGBT Grubu Başkanı Colm Howard-Lloyd eşlik edecek. Oturumun moderatörlüğünü Boğaziçi Üniversite’sinden Ayşen Candaş yürütecek.

Gülsün Bilgehan kimdir?

25 Şubat 1957'de Ankara'da doğdu. Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. Bilkent Üniversitesi’nde Öğretim Görevliliği yaptı. 22’inci, 24’üncü ve 25’inci dönemde Ankara Milletvekilliği yaptı. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve Sosyalist Kadın Çalışma Grubu Başkanlığını yürüttü. Ocak 2015’te, AKPM Eşitlik ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu Başkanlığına yeniden seçildi. İstanbul Birleşik Kadın Örgütleri "Yılın Kadın Yazarı" ve "Abdi İpekçi Ödülü”, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) "Üstün Hizmet Madalyası", Fransa Devleti tarafından verilen "Onur Nişanı" sahibidir. Çok iyi düzeyde Fransızca ve İngilizce bilen Bilgehan, evli ve 3 çocuk annesidir.

Avrupa Konseyindeki görevleri nedir?

27 Ocak 2003-21 Ocak 2008 tarihleri arasında AKPM üyeliği ile Ocak 2006-21 Ocak 2008 tarihleri arasında AKPM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu başkanlığı görevinde bulunmuştur. 3 Ekim 2011 tarihi itibariyle AKPM üyesidir yine aynı yıl itibariyle AKPM Sosyalist Grup Saymanı, Ocak 2012 itibariyle AKPM Sosyalist Grup Kadın Çalışma Grubu Başkanı, Ocak 2015 itibariyle de Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Komisyonu Başkanıdır.

Konferans hakkında

Kaos GL, Türkiye ve dünyadan üst düzey bürokratları, siyasetçileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini LGBTİ hakları odağında cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık politikalarını tartışmak üzere Ankara’da bir araya getirecek.

Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı, 5-6 Kasım’da Rixos Otel’de üst düzey Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Konseyi (AK) ve Avrupa Birliği (AB) yetkililerinin yanı sıra; Türkiye’den ve diğer ülkelerden milletvekili ve belediye başkanlarına ev sahipliği yapacak.

Konferansın Türkçe ve İngilizce internet sitesine, katılımcıların tamamına ve programa şuradan ulaşabilirsiniz.

İlgili haberler:

Kaos GL’den Uluslararası Sosyal İçerme Konferansı

Avrupa LGBT İntergrubu Eşbaşkanı Ankara’ya geliyor

Gey belediye başkanı Kaos GL konferansında konuşacak


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam