08/02/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Güney Kore hükümeti “aile” tanımını güncellemek için çalışmaya başladı ancak insan hakları savunucuları, hükümetin “aile” tanımının tüm çeşitliliği kapsamayacağından endişeli.

Güney Kore “aile” tanımını güncelliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Güney Kore, Seul, 1 Haziran 2019, Pride

Güney Kore hükümeti 26 Ocak'ta “aile” tanımını güncellemek için kolları sıvadı. Ancak İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden Susanné Bergsten hükümetin “aile” tanımının çeşitliliği kapsamayacağını söylüyor.

Bergsten “Ne yazık ki, hükümet Mart ayında yeni Sağlık ve Aile Temel Planını tamamlayıp yayınladığında, “aile”nin güncellenmiş tanımının aynı cinsiyetten çiftleri içermeyeceği anlaşılıyor” diyor.

Eşit evlilik hakkının henüz tanınmadığı ülkede “aile”nin dar yorumunun birçok yurttaşı zor durumda bıraktığını belirten Bergsten, “Tek ebeveynler, özellikle de evlenmemiş anneler, finansal desteğe ve sosyal hizmetlere erişimde zorluk çekiyor ve derin sosyal damgalanma nedeniyle genellikle ayrımcılığa maruz kalıyorlar, bu da kendilerinin ve çocuklarının yoksulluk içinde yaşama olasılığını artırıyor” diyor.

“Güney Koreliler değişime hazır”

Bergsten, Güney Korelilerin değişime hazır olduğuna dikkat çekiyor ve ekliyor “Güney Kore hükümeti çeşitliliği ciddiye almalı ve yasalarını tek ebeveynleri, evli olmayan çiftleri ve aynı cinsiyetten çiftleri herhangi bir yasal aile tanımına dahil ederek; tüm ailelerin sosyal hizmetlere ve sübvansiyonlara erişebilmesini sağlayacak şekilde değiştirmeli”.

 

 


Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam