21/01/2008 | Yazar: Kaos GL

Güney Koreli bir çevik kuvvet üyesinin bir internet sitesinde eşcinsel olduğunu açıklaması ülke

Güney Kore ordusunda açılmak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Güney Koreli bir çevik kuvvet üyesinin bir internet sitesinde eşcinsel olduğunu açıklaması ülkede olay yarattı. Kim Hyun-jong takma isimli erin açıklamaları "heteroseksüel olmak" isteyen eşcinsellere yardım edeceğini söyleyen Savunma Bakanlığı’nın öteki yüzünü gösteriyor.

Bütün genç erkeklerin orduda veya çevik kuvvette iki yıla kadar hizmet vermelerinin zorunlu olduğu Güney Kore’de takma ismi Kim Hyun-jong olan erin, bir internet sitesinde eşcinsel olduğunu açıklaması ülkede olay yarattı.

Hyun-jong açıklamasının ardından The Korea Times gazetesine verdiği söyleşide, eşcinselliğinin iş arkadaşları tarafından hoş karşılanmadığını ve pek çok kişinin arkasından konuştuğunu söyleyerek "Ama ben Kore'de yaşayan bir Koreliyim ve korkmam için bir sebep yok. Kendim için ve bütün eşcinseller için mücadele vermeye devam edeceğim" dedi.

Seul'deki bir polis merkezinde çalışan Hyun-jong, bir iş arkadaşının, bilgisayarındaki özel bilgileri okumasından sonra açılmak zorunda kaldığını belirtti.

Eşcinsellik ciddi bir suç

Güney Kore’de ordu içinde eşcinsel ilişki ciddi bir suç olarak görülüyor ve pek çok eşcinsel erkek ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gönderiliyor.

Nisan 2006'da yeni ordu düzenlemelerinin yürürlüğe girdiği Güney Kore’de, eşcinsel askerlerin kişisel bilgilerinin ordu dokümanlarında kullanılması ve zorunlu tıbbi muayeneler yasaklandı. Ayrıca, kişinin cinsel yönelimi nedeniyle fiziksel ve sözlü tacizde bulunanlar cezalandırılıyor.

Bu düzenlemeden önce eşcinseller ve biseksüellerin silahlı kuvvetlere katılması yasaktı. Ancak Savunma Bakanlığı kurallarında, "heteroseksüel olmak" isteyen eşcinsellere yardım edileceği yazıyor.

Anayasasında veya ceza yasasında eşcinsellikten bahsedilmese de Güney Kore’de eşcinsellere yönelik ayrımcılık ve eşcinsel sitelerine sansür son derece yaygın. (UY,BS)

Etiketler: insan hakları, askerlik
İstihdam