12/05/2021 | Yazar: Kaos GL

Günün izleme önerisi 2017 Madrid Pride için yaratılan ve sığınmacıları, transfeministleri, açık aileleri ve yeni queer kuşağın hafızasını şehir yürüyüşleriyle gözler önüne seren dört bölümlük mini dizi “Harikalar Geziniyor”.

Günün izleme önerisi: Harikalar Geziniyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Shu Lea Cheang’ın yönetmen koltuğuna oturduğu ve 2017 Madrid Pride’da gösterime giren dört bölümlük mini dizi “Harikalar Geziniyor”, Pera Film’in “Dijital Duygular” serisinde ücretsiz gösterimde.

Orijinal dili İspanyolca üzerine Türkçe altyazııyla izleyiciye açılan mini dizi; toplam altmış dakikada Madrid sakinleri tarafından Maravillas (harikalar) olarak bilinen ve 80’lerin kültür merkezi ve şimdilerde turistler arasında popüler olan Barrio Malasaña’dan başlayarak sığınmacıları, göçmenleri, işlevsel çeşitliliği, transfeministleri, transfeminizmi, açık aileleri, boyun eğici anneliği, sürdürülebilir yaşam şeklini ve güçlenme adına kişisel koruma uygulamalarının yükselmesini de içeren anaakım-dışı yeni queer kuşağı gözler önüne seriyor.

Harikalar Geziniyor, GPS rehberli hafıza yürüyüşleriyle ve Madrid’e kadar uzanan rotasıyla homofobik ve transfobik saldırıların yaşandığı mekanlara tanık ediyor. İsimleri “Cadılarla Hareket Ediyoruz”, “Tekerlekler Buluştuğunda”, “Sen Benimsin, Sadece Benim” ve “Anladın Mı?” olan her bir bölüm, fantastik anlatısını Madrid’de yaşamış sanatçıların yazılarına ve hikayelerine dayandırıyor.

Pera Film’e buradan kayıt olarak Harikalar Geziniyor ile birlikte Dijital Duygular serisinde yer alan yapımlara göz atabilirsiniz.


Etiketler: medya, kültür sanat
nefret