28/12/2009 | Yazar: Kaos GL

Paata Sabelashvili özgür, Gürcistan Polisi Inclusive Foundation ofisini ve çalışanlarını hâlâ gözetim altında tutuyor.

Paata Sabelashvili özgür, Gürcistan Polisi Inclusive Foundation ofisini ve çalışanlarını hâlâ gözetim altında tutuyor.

ILGA-Avrupa Yönetim Kurulu üyesi ve Inclusice Foundation’un başkanı Gürcü gey aktivist Paata Sabelashvili serbest bırakıldı. Şimdi iki haftalık alı koymanın ardından iyileşmeye çalışıyor.

Gürcistan polisi, 15 Aralık 2009 tarihinde, ILGA-Avrupa'nın üye organizasyonu olan ve LGBT insan hakları için mücadele veren Inclusive Foundation'a bir baskında bulunmuş ve aynı zamanda ILGA-Avrupa’nın Yönetim Kurulu üyesi olan Inclusive Foundation'ın başkanı Paata Sabelashvili'yi tutuklamıştı.
 
ILGA-Avrupa, Gürcistan polisinin, eşcinsel örgütü Inclusive Foundation’ın izlenmesinden ve çalışanlarının telefonlarının dinlenmesinden kaygılı olduğunu açıkladı.
 
ILGA-Avrupa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Linda Freimane,
 
“Pataa’nın özgür ve iyi olmasına çok sevindik ve rahatladık. Dünya’nın dört bir yanından Pataa’nın serbest kalmasına katkıda bulunan ve kampanya düzenleyen organizasyonlara ve bireylere çok teşekkür ederiz.” dedi.

ILGA-Avrupa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarından Martin K.I. Christensen ise;
 
“Gürcistan yetkilileri tarafından hâlâ cevaplanması beklenilen bir kaç soru var. 15 Aralık 2009 tarihinde orantısız güç kullanarak ve aşağılayıcı bir biçimde geçekleştirilen polis baskınından endişeliyiz. Polisin ofise verdikleri zararın dışında Ofis çalışanlarına karşı sergiledikleri tehditkâr tavırlardan oldukça üzüntülüyüz. Bir diğer üzüntümüz de Gürcistan Polisinin, derneğin ofisini ve Inclusive foundation’un diğer yöneticileri Tinatin Japaridze and Eka Agdgomelashvili’yi hâlâ izliyor olması. Gürcistan yetkililerini Inclusive Foundatin’ın ofisini ve çalışanlarını sindirme ve gözetleme eylemlerine son vermeye çağrıyoruz” açıklaması yaptı.

İlgili Haber: http://kaosgl.org/icerik/gurcistandaki_lgbt_dernegine_polis_baskini

Etiketler: insan hakları
İstihdam