03/06/2009 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’ye açıklama yapan güvenlik görevlisi, işten atılma gerekçesi olarak gösterilen ‘uygun olmayan davranış’ın sigara içmek olduğunu belirtti.

Kaos GL’ye açıklama yapan güvenlik görevlisi, işten atılma gerekçesi olarak gösterilen ‘uygun olmayan davranış’ın sigara içmek olduğunu belirtti.

İlişiğinin kesilmesi için düşündüğü asıl gerekçe olarak ‘Turk Gay Club adlı siteye sahip olduğum ve daha önce LGBT derneği Lambdaistanbul’da üye olmamın Kültür Merkezi ve Yapı Kredi tarafından bilinmesi’ olduğunu söyledi.
 
Kaos GL’ye gelen açıklama:
 
‘Yapı Kredi Kültür Merkezinde Group4 Güvenliğe bağlı olarak yaklaşık iki buçuk yıl Güvenlik Görevlisi olarak çalışmaktaydım.
 
01.06.2009 mesaisine giderken önceki gün banka tarafından uygun olmayan davranışlar içinde bulunduğumdan dolayı ilişiğimin kesilmesi ve Yapı Kredi’ye ait herhangi bir projede çalışmamın istenmediği bildirildi.
 
İlgili saate kamera kayıtlarına bakıldığı vakit İstiklal Caddesi’nde kapıda sigara içmekteydim.
İlgili durumun Turk Gay Club adlı siteye sahip olduğum ve daha önce LGBT derneği Lambdaistanbul’da üye olmamın Kültür Merkezi ve Yapı Kredi tarafından bilindiği için ilişiğimin kesildiğini düşünüyorum.
 
Güvenlik görevlisinin herhangi bir derneğe üye olmayacağı şeklinde baskılardan dolayı tatsız bir şekilde farklı bir sebep göstererek Lambdaistanbul'dan ayrıldım.’

"İş yerimi değiştirmek istediler"
 
Güvenlik görevlisi Cevat S., İHA’ya yaptığı açıklamada ise "Bir yöneticinin, beni güvenlik görevlisine yakışmayan davranışlar içerisinde gördüğü söylendi. İddia edilen saate güvenlik kamerasından yaptığımız incelemede sadece sigara içiyordum. Şirket beni başka bir yerde görevlendirmek istedi ancak ben kabul etmedim. Beni zorunlu izine çıkardılar. Yeni görev yerime gitmeyince de izinsiz işe gelmediğim gerekçesiyle işime son verdiler" dedi.  


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam